Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 103 seconden

 In de Trip van Zoudtlandtkazerne in Breda is de Koninklijke Militaire Academie (KMA) gevestigd. Om legionellagroei te voorkomen zijn op advies van Van Bree Someren de bestaande wc-bedieningsplaten TECEambia vervangen door de TECEplanus wc-elektronica.
Met deze elektronische wc-bedieningsplaten wordt een hygiënespoeling toegepast, zodat stilstand water en de kans op legionella worden voorkomen. Een groot voordeel hierbij was dat de bestaande wc-bedieningsplaat probleemloos kon worden vervangen. Want bij TECE zijn alle series wc-bedieningsplaten eenvoudig onderling uitwisselbaar.

 

Bij gebouwen die niet regelmatig in gebruik zijn kan het water in de drinkwaterinstallaties een langere tijd stilstaan. Opwarming van het stilstaande water zorgt ervoor dat de groei van legionella wordt bevorderd. Om legionella overschrijdingen te voorkomen worden op vooraf ingestelde spoeltijden het water in de leiding in elk toilet ververst dankzij de TECEplanus wc-elektronica.

Nieuwe technieken voor hygiënespoeling
Dit jaar introduceert TECE nieuwe technieken voor hygiënespoeling. Voor nieuwbouw is er het wc-inbouwframe met geïntegreerde hygiënespoeling voor koud- en warmwaterinstallaties. Voor bestaande situaties ontwikkelde TECE de nieuwe TECEsolid bedieningsplaat met hygiënespoeling. Deze aanraakvrije bedieningsplaat is met zijn robuuste roestvaststalen front zeer geschikt voor openbare ruimtes. Dankzij de aanraakvrije bediening wordt de overdracht van virussen en bacteriën via de wc-bedieningsplaat voorkomen.

Het programmeren en loggen van alle spoelcycli geschiedt op eenvoudige wijze met de app TECEsmartcontrol. Hiermee kunnen verschillende vooraf gedefinieerde spoelintervallen worden ingesteld. De elektronische bedieningsplaat TECEsolid is op alle bestaande TECE-inbouwreservoirs te monteren en is ook verkrijgbaar voor urinoirs.

Door gebruik te maken van de automatische hygiënespoeling van TECE zijn papierwerk, spoelplannen en personeelsinstructies niet meer nodig. En doordat de hygiënespoeling in het reservoir verwerkt zit, zijn lelijke inspectieopeningen verleden tijd. Dit zorgt het voor een besparing op extra rioolbuizen en een verlaging van de kosten. De spoelunit is op elk moment gemakkelijk toegankelijk door de wc-bedieningsplaat te verwijderen. Met de hygiënespoeling van TECE voldoen exploitanten aan hun plicht van het leveren van schoon drinkwater volgens VDI/DVGW 6023. Zo wordt stagnatie en legionella voorkomen.

 

Lees over de nieuwe hygiënespoeling: https://go.tece.com/drinkwaterhygiene