Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 95 seconden

Remeha introduceert een nieuwe range lucht/water-warmtepompen. Met de Neptuna, de Mercuria en de Eria Tower brengt de fabrikant voor elke situatie een elektrische of hybride warmtepompoplossing op de markt. De drie modellen kunnen in combinatie met het geschikte afgiftesysteem ook voor koeling zorgen.

Omdat het installeren van gastoestellen iets anders is dan het ontwerpen en installeren van elektrische warmtepompen, ondersteunt Remeha haar afnemers met kennis en hulpmiddelen. Zo ontwikkelde de fabrikant scholings- en trainingsprogramma’s om de installateurs voldoende ontwerp- en installatiekennis en goede praktische vaardigheden bij te brengen. Verder kunnen klanten rekenen op de supportorganisatie. Een onderdeel daarvan is ondersteuning in het veld bij in bedrijfstelling of de handelingen met F-gassen.

Oplossing per woningtype
De Neptuna is geschikt voor grote woningen, de Mercuria voor gemiddelde én kleine woningen en de Eria Tower met een ingebouwd buffervat richt zich vooral op nieuwbouwtoepassingen waar een geïntegreerde warmwatervoorziening gewenst is. De warmtepompen beschikken over het geïntegreerde Remeha eSmart Inside platform. Dit maakt de toestellen ‘smart grid ready’; zo ontstaat de mogelijkheid om toestellen op afstand te bedienen en te monitoren. De servicemonteur kan gebruik maken van de Smart Service Tool, die hij gewend is bij de cv-toestellen. Ook zijn de toestellen uitgerust met een geïntegreerde legionellabeveiliging en werken ze samen met de eTwist ruimtethermostaat.

Van groot naar voldoende vermogen
De Neptuna heeft het grootste verwarmingsvermogen van de drie all-electric warmtepompen. Met maximaal 27 kW is dit toestel geschikt voor vrijstaande of grote twee-onder-een-kap woningen. De Mercuria heeft een brede vermogensrange en een uitgebreide regelunit. Het toestel is leverbaar in vermogens tot 16 kW en past daarmee in nieuwbouw maar ook in renovatieprojecten. De Eria Tower heeft een maximaal vermogen van 16 kW met standaard een ingebouwd 180 liter buffervat. Dit toestel minimaliseert de installatietijd tijdens de bouw.

De warmtepompen zijn in een hybride systeem met cv-ketel toepasbaar. Daarmee zijn de toestellen geschikt voor renovatieprojecten in de bestaande bouw.