Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 102 seconden

genomineerden-en-winnaars-topcoach-van-het-jaar-2016-otib-allenDe topcoaches Technische Installatiebranche van 2016 zijn bekend gemaakt op de landelijke Praktijkbegeleidersbijeenkomst. Remco van Doveren van Van Doveren Electrotechniek BV uit Udenhout is Topcoach 2016 voor het MKB en Jan Baaijens van Paree BV uit s’-Heerenhoek is Topcoach 2016 voor het grootbedrijf. De verkiezing tot nationale topcoach is geïnitieerd en georganiseerd door OTIB, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf. Met de prijs spreekt OTIB de waardering uit voor alle praktijkopleiders die zich inzetten om talent te begeleiden en te ontwikkelen en daarmee de branche met vakmensen te versterken.

Remco van Doveren is een jonge ondernemer van 26 jaar. Volgens het juryrapport creëert Remco een uitstekend klimaat in zijn bedrijf om het maximale uit de mensen te halen. Hij stimuleert jongeren en zichzelf om vakbekwaam te worden én te blijven. Jan Baaijens is een ervaren vakman. Volgens het juryrapport lééft Jan voor zijn leerlingen, met inspiratie, motivatie en een groot inlevingsvermogen. Topcoaches als Remco en Jan zijn onmisbaar in de technische installatiebranche.

De weg naar de eerste plaats was lang. Begin 2016 zijn door ruim 1600 leerlingen, werkgevers en collega’s ruim 400 kandidaten genomineerd voor de Topcoach van het jaar. Een jury bestaande uit Dennis van der Geest (ambassadeur Topstarters), Gerard Kemkers (schaats- en voetbalcoach), Loek Nieuwenhuis (lector beroepspedagogiek), Elly Verburg (oud-directeur OTIB), Titia Siertsema (voorzitter Uneto-VNI) en Maris Marissen (branche-overkoepelende praktijkbegleider van Nederland 2015) beoordeelden de genomineerden.

Op 8 november werd niet alleen de topcoach van het jaar 2016 bekend gemaakt. De praktijkbegeleidersdag stond ook in het teken van ondernemerschap, de toekomst van de technische installatiebranche en bovenal de kwaliteit van het opleiden. Oud-wereldkampioen judo Dennis van der Geest sprak over de passie voor het vak die bij topcoaches essentieel is. Avonturier Melvin Redeker sprak over het belang van grenzen verleggen en de rol die topcoaches hierbij kunnen spelen. Gerard Kemkers stelde dat topcoaches niet zichzelf, maar juist talenten centraal moeten stellen. Tijdens workshops spraken de bezoekers vervolgens onder andere over supercompetenties, over de dag na de brainstorm en over muziek als bron van inspiratie voor succesvol ondernemerschap.

[related_post themes=”text”]