Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 87 seconden

Dankzij het ontwikkelen van een nieuwe spuitkop en mini-camera kan Tubus System afvoerleidingen vanaf 30 mm relinen. Situaties waarin dat te pas komt zijn bijvoorbeeld lekkages in uw kleine leidingen, privaatafvoeren onderhevig aan corrosie, koperen afvoeren met een diameter van 34 mm, PVC leidingen van 40 mm binnenmaat en leidingen ingestort in de vloeren.

 

 

Hans Sönksen, Technisch Directeur van Tubus System International AB, licht de nieuwe ontwikkelingen toe: “Sinds 2009 is er in Nederland veel vraag naar renovatie van afvoerleidingen met kleine diameters. Privaatafvoeren met een diameter van minder dan 50 mm komen in andere landen, waar wij eveneens actief zijn, weinig voor. De afgelopen twee jaar hebben wij geïnvesteerd in het ontwikkelen van een nieuwe innovatie, puur gericht op de Nederlandse markt.” Door het aanpassen van de huidige apparatuur is Tubus System nu in staat leidingen met relatief kleine diameters te relinen. De apparatuur is alleen beschikbaar voor Tubus System en is niet bestemd voor, of in gebruik door, andere reliningsbedrijven.

 

De belangrijkste ontwikkeling is een nieuwe spuitkop met een diameter van 18 mm, gekoppeld aan een minicamera. De camera heeft een kop van 15 mm. Door het gebruik van kleinere apparatuur kan Tubus System afvoeren met een diameter van 30 mm reinigen, inspecteren en relinen. Hans Sönksen: “De techniek is in Zweden uitgebreid getest en wij verheugen ons erop om het toe te passen in de eerste projecten in Nederland”.

 

Richard Matchett, Algemeen Directeur van Tubus System BV, kijkt uit naar de mogelijkheden: “Met deze ontwikkeling biedt Tubus System BV een complete oplossing voor elk gebouw. Of het nu gaat om standleidingen, grondleidingen of privaatafvoeren: alle leidingen in een gebouw kunnen door ons gerelined worden”.

Voor meer informatie: www.tubussystem.nl