Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 111 seconden

 

celticCeltic Cooling, gespecialiseerd in koel- en vriescellen, is nu ook met een kantoor gevestigd in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. Belangrijkste drijfveer zijn de kansen die er in de Golfregio liggen op het gebied van pluimvee en logistiek. Dave Zoetemelk, als area sales manager Midden-Oosten en Afrika ook manager van dit nieuwe kantoor: “Als je zaken wilt doen in de regio Midden-Oosten, dan moet je hier permanent aanwezig zijn. Wij ontvangen al redelijk wat aanvragen en voeren af en toe een project uit. Maar om de vele kansen die er in de Golfregio zijn optimaal te benutten, is een vestiging ter plaatse noodzakelijk.” De grootste kansen ziet Zoetemelk op dit moment in de sectoren pluimvee en logistiek. In de regio zie je een uitbreiding van de pluimveesector, die moet bijdragen aan grotere voedselzekerheid. De eigen productie neemt toe en ook de slachtcapaciteit.

Celtic Cooling richt zich in dit geval op het leveren van koel- en vriescellen voor de slachterijen. Daarnaast groeit de markt voor koelcellen voor geïmporteerde verse groente en fruit sterk. Ook de lokale productie van groente en fruit neemt toe, bijvoorbeeld met kastuinbouw. Celtic Cooling leverde al een koelcel voor een turn-key tuinbouwkas van Bosman in Abu Dhabi.

Op de recente beurzen VIV MEA in Abu Dhabi en Agra ME in Dubai heeft Celtic Cooling de stap naar de Golfregio aangekondigd. Dave Zoetemelk: “Je merkt dat potentiële klanten je serieus nemen omdat je nu in de regio gevestigd bent. Dit was toch minder toen wij nog driemaal per jaar vanuit Nederland kwamen. Ik ben druk bezig met de follow-up van de beurzen.”

Een mooie kans ligt ook in de koelfaciliteiten voor onder meer groente en fruit op World Central Airport Dubai, wat het drukste vliegveld ter wereld moet worden. Ondanks de lage olieprijs is het investeringsklimaat in elk geval goed tot aan de World Expo 2020 in Dubai.

Ten slotte noemt Dave Zoetemelk nog een reden voor het nieuwe kantoor in Dubai: “In aanvulling op onze eigen kantoren in Ethiopië, Ghana en Kenia zullen wij vanuit Dubai ook Afrika beleveren met onze producten en diensten. Wat ook meespeelt, is dat wij van hieruit voor onze klanten de goederenstroom van reserveonderdelen naar onze groothandels in Afrika kunnen optimaliseren.”