Eaton introduceert de xComfort universele bewegingsmelder. Het betreft een draadloze oplossing voor woningen die gebruikmaakt van bewegingsdetectie om door de gebruiker gedefinieerde, voorgeprogrammeerde verlichtings- en verwarmingsfuncties te activeren.

Door gebruik te maken van bewegingsdetectie heeft de bewegingsmelder een energiebesparende functie. Zo kan beweging bijvoorbeeld worden gebruikt om de verwarming naar de economy-stand te laten schakelen en vervolgens na een bepaalde periode naar de standby-modus en omgekeerd, op basis van de aan- of afwezigheid van personen in een ruimte. Verlichting kan op dezelfde manier worden geautomatiseerd, inclusief door de gebruiker te definiëren instellingen voor vertraagde uitschakeling of zelfs dimmen.

Montage
De universele bewegingsmelder van Eaton is verkrijgbaar in de kleuren wit glanzend en zwart. Het product vereist geen speciaal gereedschap om te installeren. Er zijn vier montagemogelijkheden: inbouw in een inbouwdoos in het plafond, opbouwmontage door middel van schroeven/lijmen en inbouw in een muurinbouwdoos in combinatie met een standaard 55x55 mm afdekraam en afdekplaat.

Batterij
De xComfort universele bewegingsmelder wordt gevoed door een standaard CR2450 3V-batterij met een geschatte levensduur van vijf jaar. Als de batterij bijna leeg is, wordt dit aangegeven door de meerkleurige ledverlichting op het apparaat zelf, dat tevens een signaal afgeeft wanneer eventuele andere corrigerende handelingen nodig zijn. Als alternatief kan de bewegingsmelder ook worden gevoed door de 230 VAC netspanning.