Het is nu mogelijk om de AquaHeat warmte-units, geleverd door Fortes Import, realtime te monitoren. Bijna elke diagnose kan gesteld worden, zonder op de locatie aanwezig te zijn. Er kan servicegericht aangestuurd worden, waardoor onderdelen niet langer onnodig uitgewisseld worden. De AquaHeat Mercurius kan eventueel achteraf geïnstalleerd worden, in reeds opgeleverde projecten. Met informatie van de meetwaarden over de bedrijfssituaties, kunnen diagnoses worden gesteld over storingen en/of foutmeldingen.

De AquaHeat Mercurius Remote Control communiceert via het NB-IoT netwerk en wordt aangesloten op de Modbus aansluiting van de regelaar. Parameters kunnen via de Cloud, individueel, per project of per type warmte-unit aangepast worden.

Energiemeter uitlezen
Het is mogelijk om de energiestanden realtime uit te lezen. Dit kan wanneer de energiemeter middels de M-bus is aangesloten op de TR-03 regelaar. De volgende waarden kunnen hieruit worden gelezen: serienummer van de energie meter, fabrikant, online status, primaire flow, vermogen, aanvoertemperatuur, retourtemperatuur en het totale energiegebruik.
Pre-payment
Bij pre-payment kunnen gebruikers, vooraf voor een bepaalde hoeveelheid energie aankopen ter waarde van een zelf te kiezen geldbedrag. Via de Mercurius wordt dan een energielimiet ingesteld. Wanneer het pre-payment ingeschakeld is en er is geen krediet beschikbaar, wordt de status van pre-payment in de TR-03 regelaar ingesteld op ‘geen krediet’. De TR-03 regelaar gaat dan terug naar een minimaal setpoint. In deze modus ondersteunt de regelaar bijvoorbeeld alleen vorstbescherming en anti-legionella, indien dit zo wordt geconfigureerd. Wordt het saldo weer opgewaardeerd, dan wordt de status van pre-payment bijgewerkt naar ‘voldoende krediet’. Vervolgens gaat de TR-03 regelaar terug naar de project instellingen.
Commisioning (hydraulisch inregelen)
Een heel project ka hydraulisch worden ingeregeld. Dit is mogelijk wanneer de energiemeter via de M-bus is aangesloten op de TR-03 regelaar. Er kan hydraulisch worden ingeregeld op basis van: vermogen (kW), primaire flow (l/h) en retourtemperatuur (°C), voor elke bedrijfssituatie afzonderlijk.
Gebouwbeheersysteem
Het is ook mogelijk om de TR-03 regelaar parallel met een gebouwbeheersysteem te koppelen. Met een tweede Modbus uitgang op de regelaar kan er tegelijkertijd een Mercurius worden aangesloten om online 24/7 realtime te monitoren.
Bluetooth Low Energy
Met een bluetooth verbinding, kan middels een app op een smart device, ook offline service verleend worden. Alle online functies zijn ook offline te gebruiken.
Toegankelijkheid
Het Mercurius platform is overal ter wereld te benaderen middels een web portal. Om het dataverbruik te beperken is gebruik gemaakt van tabbladen.
Dataverkeer
De Mercurius maakt gebruik van data. Er is landelijke dekking met het Vodafone NB-loT netwerk in Nederland. Alle landen in de EU worden bovendien ondersteund en hebben toegang tot het Mercurius platform.