Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 70 seconden

radsonOp vrijdag 16 september viert Radson haar 50-jarig bestaan. De producent van radiatoren en vloerverwarming organiseert een feestelijk event te Zonhoven. Cyril en Tomas von Rettig, de Finse eigenaars van het bedrijf, en de Finse Ambassadeur Timo Ranta, minister Steven Vandeput, gouverneur Herman Reynders zullen hiervoor naar Zonhoven afreizen. Naast een bedrijfsrondleiding en een netwerkmoment wordt een kunstwerk van de Hasseltse kunstenaar Dave Donné onthuld. Verder wordt een boek over de geschiedenis van het bedrijf gepresenteerd.

Het in 1966 opgerichte familiebedrijf Radson is totaalaanbieder van verwarmingsoplossingen. Sinds 1990 maakt Radson deel uit van de Finse Rettig Group. Met een jaaromzet van ca. 545 miljoen euro, een jaarlijks productievolume van 9 miljoen radiatoren en een personeelsbestand van 3.000 werknemers, bekleedt de business unit Rettig ICC de mondiale nr. 1 positie als belangrijkste producent van radiatoren en vloerverwarming. Deze positie wordt ondersteund door een aantal internationale zustermerken (o.a. Purmo, Finimetal, Vogel & Noot, Myson), pan-Europese marketingactiviteiten en een veelzijdig en innovatief productaanbod.

“Dankzij een doordachte langetermijnvisie is Rettig Belgium NV, Radson’s Belgische productie-unit in Zonhoven, één van de grootste en meest winstgevende plants binnen de 15 Rettig plants”, aldus Olivier Schmitz,  Sales & Marketing Director Benelux van Rettig ICC. Met nieuwe investeringen ter waarde van 5 miljoen euro in 2016 in kwaliteit, processen, innovatie en mensen toont het Rettig-management het volste vertrouwen in de Zonhovense fabriek en de merknaam Radson. We zijn alvast klaar voor de volgende 50 jaar.”

[related_post themes=”text”]