Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Tijdens de vakbeurs Duurzaam Verwarmd presenteren Triple Solar en NIBE samen een PVT warmtepomppaneel. Dit paneel combineert acht warmtepomppanelen van in totaal 16 m2 met een modulerende water/water-warmtepomp. Voor ruimteverwarming is hiermee een SPF van 5,6 haalbaar, voor tapwater een SPF van 3,8. Ook combinaties met andere NIBE water/water-warmtepompen zijn mogelijk. Een pakket PVT warmtepomppanelen kan modulair worden opgebouwdn voor warmtepompen van 4 tot en met 60 kW.

In oktober 2017 is dit Triple Solar-systeem succesvol geïnstalleerd bij Alwik Tiggelaar (foto). Hij was al enige tijd op zoek naar een duurzaam alternatief voor gas. Hij woont in een huis uit de jaren 30 dat hij onlangs zelf heeft gerenoveerd. Het huis had geen convectoren of vloerverwarming. Daarom heeft hij muurverwarming ingebouwd. De combinatie met het Triple Solar-systeem geeft volgens Alwik een aangename warmte. Daarnaast is hij blij dat hij geen radiatoren meer in zijn woonkamer heeft.

Zou hij het Triple Solar-systeem aanraden aan anderen? “Ik zou niet iedereen aanraden zelf een huis te verbouwen, maar wat betreft het Triple Solar-systeem zie ik geen enkele reden om het niet aan te schaffen.” Het systeem werkt goed en wordt goed ondersteund door de installateur en door Triple Solar.

De vakbeurs Duurzaam Verwarmd vindt op 21 en 22 maart a.s. plaats, gelijktijdig met de vakbeurs Solar Solutions, in EXPO Haarlemmermeer. Het Triple Solar-systeem is terug te vinden op de stand van NIBE.