De winnaars van de vijfde editie van de Daikin Awards zijn bekend gemaakt. Sinds april van dit jaar konden installateurs projecten aanmelden bij de airconditioning- en warmtepompfabrikant. WKZ Totaalinstallateur, Rijndorp Klimaat en Koelvisie gingen er met de prijzen vandoor. De genomineerden en winnaars werden bekendgemaakt tijdens de Daikin Awardshow in Theater Gooiland, onder toeziend oog van onder andere de schaatscoryfeeën Erben Wennemars en Rintje Ritsma.

In tegenstelling tot vorig jaar maakte Daikin voor deze editie pas op de avond zelf de genomineerden bekend. De vijf mooiste projecten per categorie werden tijdens het diner onthuld door de medewerkers van de afdeling verkoop-binnendienst van Daikin. De winnaars werden in de spotlights gezet door oud-schaatsers Rintje Ritsma, Erben Wennemars en, via videoverbinding, Sven Kramer.

Winnaar in de categorie smart buildings is WKZ Totaalinstallateur met Elevatorhuis Rotterdam. Het betreft een oud pand dat energiezuiniger is gemaakt. Het gebouw is naar label A getransformeerd met behoudt van de monumentale status. Er zit veel techniek in, zonder dat dit zichtbaar is.

In de categorie innovatie won Rijndorp Klimaat met Watertoren Hazerswoude Hoogvliet. Het is een gebouw waarin de complexe keten van het klimaatsysteem perfect lijkt te functioneren.

Winnaar in de categorie comfort werd Koelvisie met Hotel Abdij de Westerburcht. In het hotel is geen kamer of gang hetzelfde. Het gebouw verspringt, overal zijn hoogteverschillen en toch is Koelvisie erin geslaagd om iedere ruimte comfortabel te maken, aldus de jury. Gelijktijdig kunnen koelen en verwarmen levert een toegevoegde waarde.

Op onze nieuwsbrief abonneren