Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Holland HeatingHolland Heating, fabrikant en leverancier van luchtbehandelingsunits, viert dit jaar zijn 60-jarig bestaan. Het bedrijf, in februari 1955 opgericht door Francinus de Wind, produceerde aanvankelijk alleen ventilatoren, maar maakte al snel de stap naar de productie van complete luchtbehandelingsunits voor toepassing in met name kantoorgebouwen en ziekenhuizen.

In de decennia daarna is Holland Heating uitgegroeid tot een toonaangevende onderneming op het gebied van luchtbehandeling, zowel in Nederland als ook in de rest van de wereld. Zo vinden de kwalitatief hoogwaardige producten van Holland Heating onder andere hun weg naar afnemers in Frankrijk, UK, Rusland, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Naast de productie van units voor de utiliteitsbouw is Holland Heating ook gespecialiseerd in de fabricage van apparaten die worden ingezet in de Marine & Offshore markten.

Door de grote flexibiliteit in maatvoering, de combinaties van verschillende materialen en de toepassing van specifieke componenten, is het bedrijf de juiste partner voor dit segment. Zowel op cruise- en ferryschepen als op boorplatforms en gaswinningsinstallaties zorgen de producten van Holland Heating voor een goed binnenklimaat.

Holland Heating is tot eind jaren ’90 een zelfstandig bedrijf geweest en werd daarna overgenomen door Carrier, een Amerikaans bedrijf wereldwijd gespecialiseerd in de productie en verkoop van koelapparatuur.

Vanaf maart 2013 is Holland Heating onderdeel van het Zweedse bedrijf Systemair, een ‘global player’ op het gebied van ventilatie en airconditioning.

Voor meer informatie: www.hollandheating.nl