Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 84 seconden

pv paneelLG Solar, de solar-divisie van LG Electronics, heeft de Intersolar Award 2016 gewonnen voor haar nieuwste zonnepanelen, de LG NeON 2 BiFacial. De prijs werd toegekend in de categorie beste Photovoltaische (PV)-oplossing van het jaar. Het is de derde keer in vier jaar tijd dat het bedrijf deze prijs wint. De uitreiking vond plaats tijdens Intersolar Europe, één van de grootste zonne-energiebeurzen ter wereld.

De NeON 2 BiFacial-module is gebaseerd op de high-performance LG NeON 2-module, die vorig jaar de Intersolar Award 2015 heeft gewonnen. Aan de voorzijde realiseert de nieuwe module, dankzij de 60 monokristallijne cellen, een vermogen van 300 Watt piek (Wp). Door de transparante folie aan de achterzijde kan bij veel zonlicht 75 Wp worden toegevoegd. Hiermee zorgt één LG Neon 2 BiFacial module onder optimale omstandigheden met een oppervlakte van 1.640 x 1.000 millimeter voor een totaal nominaal vermogen tot 375 Wp.

De modules zijn bestand tegen turbulente weersomstandigheden, zoals storm en sneeuwval. Ze kunnen tegen een mechanische belasting van 6.000 Pascal (Pa) druk, wat overeenkomt met ongeveer 1,8 meter sneeuw, en 5400 Pa zuigkracht, wat overeenkomt met een windsnelheid van 93 meter per seconde. Naast de productgarantie van 12 jaar, biedt LG een lineaire prestatiegarantie van 25 jaar.

“We zijn zeer verheugd dat we door de jury van de Intersolar Award voor de derde keer binnen vier jaar tijd voor onze innovatie op het vlak van zonne-energie erkend worden”, stelt Michael Harre, Vice President EU Solar Group bij LG Electronics. “Met de BiFacial-modules hebben we voortgeborduurd op de sterke punten van de LG NeON 2, waar we vorig jaar de prijs mee wonnen. Met de nieuwe efficiëntieslag, die we middels de dubbelzijdige kracht van de BiFacial hebben behaald, willen we ons marktaandeel verder vergroten en de energietransitie voorzetten.”

[related_post themes=”text”]