Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 75 seconden

Tece - Thomas FehlingsDe oprichter en ceo van de TECE-groep, Thomas Fehlings, is na een korte, slopende ziekte op 10 november jl. gestorven. Thomas Fehlings richtte de onderneming in 1987 samen met zijn vader Gerd Fehlings op in het Duitse Emsdetten (Münsterland).

Onder leiding van Fehlings ontwikkelde TECE zich na een bescheiden begin al snel tot pionier op het gebied van buissystemen van kunststof. In een periode van 25 jaar groeide het bedrijf vervolgens uit tot een internationaal opererende groep bedrijven op het gebied van de installatietechniek. Met leidingsystemen, spoeltechniek, voorwandsystemen, afwatering en afscheidingstechniek. Fehlings stond bekend als een volbloed ondernemer die nadrukkelijk zijn stempel zette op de snel groeiende onderneming, met tegenwoordig rond de 1300 medewerkers en vijf productievestigingen wereldwijd.

“Als ondernemer ondervond hij veel respect en waardering, zowel bij zijn medewerkers als bij zijn zakenpartners”, zegt directeur Hans-Joachim Sahlmann, een van de oude getrouwen van de oprichter: “Het bericht heeft ons geschokt en met diepe rouw vervuld. Hij was voor ons een belangrijke bron van ideeën, iemand die mensen motiveerde en de richting aangaf. Het is niet zomaar de directeur, maar vooral de mens Thomas Fehlings die wij zullen missen.”

Thomas Fehlings had zich eind deze zomer, op zijn 55-ste, vanwege een ernstige ziekte uit de dagelijkse leiding teruggetrokken. Sindsdien is de directie waargenomen door Hans-Joachim Sahlmann en André Welle, in de hoedanigheid van bedrijfsleider. De belangen van de familie als enig aandeelhouder worden in de adviesraad van de onderneming vertegenwoordigd door de beide meerderjarige kinderen.

Voor meer informatie: www.tece-nederland.nl