Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 94 seconden

Duravit brengt het installatiesysteem van DuraSystem op de markt. Het systeem biedt badkamerontwerpers en installateurs het voordeel van eenvoudige en veilige installatie door de onderlinge afstemming van de techniek voor en achter de muur. DuraSystem® is afgesteld op de Rimless Technologie van Duravit. De waterhoeveelheid van de spoelstroom kan individueel worden aangepast waardoor enerzijds overmatig watergebruik wordt vermeden en anderzijds een optimale spoeling wordt gegarandeerd. Het spoelventiel kan worden ingesteld zonder dat de wc hiervoor moet worden gedemonteerd of dat er aparte constructieonderdelen moeten worden geïnstalleerd.

Dankzij de geprefabriceerde installatie-elementen kan de montage snel en door één persoon worden uitgevoerd. Bovendien garandeert het open systeem flexibiliteit bij het verleggen van alle aan- en afvoerleidingen. Door afgevlakte oppervlakken is er optimale toegang voor perswerktuigen bij de wateraansluiting aan de achter- of zijkant. De centermarkering op het frame vergemakkelijkt de positionering in de ruimte volgens bouwplan. De metermarkering en de verstelbare poten (0-240 mm) vergemakkelijken de positionering in de hoogte, en met de verstelbare bevestigingshoeken aan de muur kan de diepte worden bepaald. Ook eventuele oneffenheden kunnen zo worden gecompenseerd. Door de draaibare bodemplaat is flexibele bevestiging op de vloer mogelijk in CW- en UW-profielen in de maten 50 en 75.

Dankzij traploos in hoogte verstelbare dwarsbalken kunnen de wastafel- en urinoirelementen volgens de montagematen van de keramieken flexibel van te voren worden ingesteld.

De vijf DuraSystem-wc-elementen bevatten standaard het voorwerk voor installatie van Rimless®-modellen, en de vier wc-elementen voor de droge montagebouw bevatten het voorwerk voor SensoWash®-douche-wc’s. Naast de standaard wc-elementen zijn er versies met hygiënespoeling en/of geurafzuiging verkrijgbaar. De op batterijvoeding werkende hygiënespoeling kan ook later worden gemonteerd.

Voor urinoirs staan er twee DuraSystem®-installatie-elementen ter beschikking. Het standaardelement kan zowel worden gecombineerd met urinoirs met opbouwdrukspoelers als urinoirs zonder water of urinoirs met elektronische sensorsturing. Het element voor inbouwdrukspoelers kan worden gecombineerd met mechanische en elektronische DuraSystem®-bedieningsplaten.