Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 86 seconden

Badkamer-Uitbuik-ModuleOp de beurs Renovatie & Transformatie is een nieuw product voor badkamerrenovatie gelanceerd: de BadkamerUitbuikModule (BUM). De BUM stelt corporaties in staat om rijwoningen binnen twee dagen te voorzien van een nieuwe, ruimere badkamer. Na het plaatsen ontstaat een tweemaal grotere badkamer. Daarin is naast de douche en wastafel plaats voor een toilet en een wasmachine. Bewoners kunnen boven naar het toilet, waarmee de woning levensloopbestendiger wordt. Ook hoeft de wasmachine niet langer in de keuken te staan. De module wordt geheel geprefabriceerd aangeleverd en kan bijna letterlijk als een lade in de woning geschoven worden. Aansluitingen voor water, elektra en riolering zijn geheel voorbereid en zo veel mogelijk stekkerklaar uitgevoerd, waardoor een snelle montage mogelijk is.

De badkamer is standaard voorzien van Mosa tegelwerk, sanitair, ventilatie, lichtpunten, een spiegel en zelfs een toiletrolhouder. Aan de buitenzijde is de module voorzien van een isolerende gevel van sandwichpanelen die naar wens voorzien kan worden van een extra esthetische gevelbekleding zoals rabatdelen, keramische tegels, Rockpanel of zink.

Ruim drie jaar hebben Kloeckner Metals ODS Nederland, Holland Staal BV en SlimRenoveren gewerkt om deze innovatie van schets tot prototype door te ontwikkelen en te testen. Daarbij is uitvoerig marktonderzoek uitgevoerd, waarbij diverse corporaties betrokken zijn. Het resultaat is een totaalconcept dat past bij doorzonwoningen uit de naoorlogse bouwperiode van ca. 1955 tot ca. 1980. Kloeckner Metals ODS Nederland en Holland Staal BV zijn in staat de corporatie volledig te ontzorgen en het proces van planvorming tot nazorg te begeleiden. De BUM kan als losstaande maatregel bij woningen vraaggestuurd worden toegepast, of juist als onderdeel van een totaalrenovatie worden ingezet.

Op de nieuwe website www.badkameruitbuikmodule.nl vindt u een animatie van de BUM en meer Achtergrondinformatie.

[related_post themes="text"]