Koning Willem-Alexander heeft het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te verlenen aan Cox Geelen bij gelegenheid van de viering van het 150-jarig bestaan van het bedrijf. Gouverneur Roemer heeft jongstleden zaterdag de oorkonde die bij dit predicaat hoort overhandigd.

In 1870 begon de Theodorus Hubertus Cox in Roermond een kunstsmederij en fabriek in landbouwwerktuigen en kachels. Na zijn overlijden namen zijn twee zonen het bedrijf over, waarna zoon Henricus in 1935 alleen verder ging. In 1940 besloot het bedrijf – met inmiddels de derde generatie aan het roer – zich te richten op rookgasafvoeren. Nadat het bedrijf verschillende keren is verhuisd, vestigt het zich in 1970 in Eijsden-Margraten. Sinds 2019 is het Duitse bedrijf Skoberne GmbH 100% aandeelhouder van Cox Geelen. Cox Geelen is zelfstandig gebleven op het gebied van bedrijfsbeleid en houdt zich uitsluitend bezig met het ontwikkelen, produceren en verkopen van rookgasafvoersystemen, ventilatieproducten en warmtepompbehuizingen. Cox Geelen is ISO 9001 gecertificeerd en exporteert naar circa 30 landen wereldwijd.

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.