Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 109 seconden

boschMet de compacte en krachtige GSA 18 V-LI C Professional breidt Bosch zijn 18-volt-programma uit met een nieuwe accu reciprozaag. Door de praktische bouwvorm, een gewicht van 2,5 kilogram en het vermogen van een 18-volt-machine verenigt de nieuwe zaag de compactheid van de GSA 10,8 V-LI Professional met de kracht van de GSA 18 V-LI Professional. Ook bij bovenhands werk of gebruik op moeilijk toegankelijke plekken biedt dit gereedschap een hoge zaagsnelheid, aldus de fabrikant. Installateurs kunnen de precieze accuzaag veelzijdig inzetten, bijvoorbeeld voor het doorzagen of op maat zagen van metalen buizen en afdekplaten.

De GSA 18 V-LI C Professional beschikt over een motor met zachte aanloop. De zaag start hierdoor zonder schokken en zaagt zo gecontroleerd en precies. De functie zorgt ervoor dat de reciprozaag na het aanzetten veilig naar het materiaal kan worden gebracht. Door geringe trillingswaarden is het mogelijk om ook gedurende langere tijd te werken zonder snel vermoeid te raken en zonder de gezondheid te schaden. Bovendien is bediening met één hand mogelijk. De zaagsnelheid kan naar keuze variabel worden ingesteld tot 3050 zaagbewegingen per minuut.

Om ervoor te zorgen dat de vakman bij diverse toepassingen zeer flexibel is, biedt Bosch een groot assortiment accessoires. De vakman kan kiezen uit een groot aantal zaagbladen voor verschillende toepassingen in hout of metaal. Dankzij de SDS-opname kunnen de zaagbladen eenvoudig, comfortabel en zonder gebruik van gereedschap worden gewisseld. Voor een hoge zaagsnelheid en een lange looptijd van de GSA 18 V-LI C Professional zorgen de krachtige DC-motor en de meegeleverde 5,0 Ah-accu. De Electronic Cell Protection ECP beschermt de Lithium-Ion-accu tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading en garandeert een lange levensduur.

Comfortabel en gecontroleerd werken wordt naast het geringe gewicht en het anti-vibratiesysteem ook mogelijk gemaakt door de ergonomische handgreep met multigrip. Daardoor ligt de accu reciprozaag veilig in de hand. Een LED-licht verlicht het werkbereik ook in het donker of op plekken waar het zicht minimaal is.

De accu reciprozaag GSA 18 V-LI C Professional is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 469,95 euro exclusief btw bij de dealer. Deze wordt geleverd in de L-BOXX inclusief oplaadapparaat AL 1860 CV Professional, twee 5,0 Ah-accu’s en drie zaagbladen. De machine maakt bovendien deel uit van het ‘Clic & Go’-verkoopsysteem voor 18-volt-accumachines van Bosch.