Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 51 seconden

Met een vierde opeenvolgende omzetrecord, heeft Wilo het beste bedrijfsresultaat ooit gehaald. Door de succesvolle introductie van nieuwe, innovatieve producten en toekomstgerichte investeringen zette de Wilo-groep de winstgevende weg voort. De omzet steeg in 2013 naar 1,23 miljard euro (+3,7 % t.o.v. 2012; met valutacorrectie +6,1%).

“Met een nog steeds economisch verminderde situatie in veel  landen is het opmerkelijk dat wij onze ambitieuze doelstellingen grotendeels hebben bereikt of overtroffen”, aldus bestuursvoorzitter Oliver Hermes. “Alhoewel de voorspelde verbetering van de macro-economische situatie in de wereld uitbleef, wisten wij ons dynamischer te ontwikkelen dan de totale markt”, vervolgt Oliver Hermes. “Ondanks deze moeilijke marktomstandigheden konden wij in 2013 de basis leggen voor een verdere succesvolle ondernemingsontwikkeling.”

 

In de lijn met de economische ontwikkeling heeft de Wilo-groep het personeelsbestand in het boekjaar 2013 met 4,3 procent zien groeien, naar gemiddeld 7.194 medewerkers. Bovendien moderniseerde het bedrijf haar merkidentiteit en introduceerde haar nog duidelijkere merkbelofte als ’s werelds toonaangevende pompspecialist in de gebouwentechniek, waterbeheer en de industrie.

Voor meer informatie: www.wilo.nl