Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 87 seconden

KSB heeft een nieuwe app ontwikkeld: KSB FlowManager. Hiermee kunnen de frequentieregelaar PumpDrive 2 en PumpDrive 2 Eco worden bediend en ingesteld. Bovendien kan het constante toerental van de MyFlowDrive aandrijving op het optimale bedrijfspunt worden afgesteld. De app omvat alle basisfuncties van de voorgaande versies van de MyPumpDrive app en ondersteunt behalve iOS- ook Android-apparatuur. Hij kan gratis worden gedownload uit iTunes Store en Google Play Store.

De hoofdfuncties van de app zijn samen te vatten met de eigenschappen bedienen en bewaken. De app geeft het actuele bedrijfspunt aan en geeft toegang tot alle belangrijke parameters, alarm- en waarschuwingsmeldingen alsmede trendregistraties. Bovendien biedt de app hulp bij de inbedrijfsneming en einddruk- en verschildrukregeling. Gekozen parametersets kunnen worden opgeslagen, beheerd en verzonden.

Verder is een aanvullende Parameter-View beschikbaar. Hiermee kunnen aandrijvingsparameters worden bewerkt zodat het pompsysteem aan de eisen van de installatie kan worden aangepast. In samenwerking met de MyFlowDrive aandrijving biedt de app de mogelijkheid om achteraf het bedrijfspunt van de pomp aan te passen door het ‘virtueel aanpassen van de waaierdiameter’. Deze functionaliteit kan worden gebruikt na invoer van een TAN-code. Een lijst met vijftig geldige TAN-codes kan de gebruiker tegen vergoeding verkrijgen.

Nieuw is de mogelijkheid om door middel van Bluetooth via smartphone, tablet of notebook te communiceren met de apparatuur. De hiervoor benodigde Bluetooth-gateway hoeft niet in de apparaten te worden ingebouwd, maar kan van buiten op de service-interface van de apparatuur worden gestoken. Verder beschikt de gateway over een extra interface voor een mini USB kabel (voor communicatie met een notebook of voor het opladen van de batterij) alsmede over een aan/uit-knop voor batterij-besparend bedrijf of voor het omschakelen van Bluetooth en USB. Twee geïntegreerde status-led’s dienen voor het weergeven van de bedrijfs- en batterij-status.