Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 96 seconden

KSB Multitec DN 200KSB heeft de pompserie Multitec verder uitgebreid. De nieuwe hogedrukpomp Multitec DN 200 wordt met vier verschillende hydraulieken als twee- tot zestrapspomp geleverd. De pomp is ontworpen voor een druk tot 40 bar en is bedoeld voor de toepassingsgebieden watervoorziening, bevloeiing, drukverhoging of brandblusinstallaties. De maximale opvoerhoogte ervan ligt op bijna 400 m en de grootste capaciteit bedraagt 850 m3/h.

Als aandrijving worden uitsluitend vierpolige draaistroommotoren met een maximum vermogen van 1.000 kW toegepast. De pompen hebben als voordeel dat zij bij 1.450 (50 Hz) resp. 1.750 (60 Hz) omwentelingen al dezelfde maximale capaciteit bereiken als snellopende motoren met kleinere nominale diameters, maar daarbij aanzienlijk stiller zijn. Dankzij de lage toerentallen treedt er minder slijtage op, hetgeen een positief effect heeft op de levensduur en het rendement. Energie-efficiëntie, lange standtijden en een geringere geluidsemissie zijn voor de klanten in de watersector van groot belang.

De maximum toelaatbare mediumtemperatuur bedraagt 60 oC. De huizen van de tot 1,6 ton wegende pompen zijn van nodulair gietijzer en de waaiers van brons vervaardigd. Om een zo groot mogelijk aantal toepassingen mogelijk te maken, zijn voor de asafdichtingen  verschillende enkelwerkende, genormaliseerde mechanische asafdichtingen of stopbuspakkingen leverbaar. De leiwielen, die in gietijzer of brons kunnen worden geleverd, zijn aan de overgangen door slijtringen beschermd tegen slijtage. De pompas is aan beide zijden in kogellagers opgelegd.

Dankzij de royale dimensionering, stromingsgeoptimaliseerde hydraulieken en gemakkelijk verwisselbare slijtdelen, biedt de Multitec DN 200 een hoge bedrijfszekerheid en gunstige energie- en onderhoudskosten. De Multitec is als horizontale en verticale uitvoering leverbaar. De Franse fabriek van KSB in Châteauroux levert naar verwachting de eerste twaalf aggregaten van het nieuwe pomptype volgend voorjaar aan een Algerijns waterproject.

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer, alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

Voor meer informatie: www.ksb.nl