Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 82 seconden

50five, een snelgroeiend Nederlands e-commerceplatform voor smarthome-apparaten, heeft de overname van Valley Heating Services afgerond. Het installatiebedrijf uit Chesterfield, Verenigd Koninkrijk, telt dertig medewerkers en zal verdergaan onder de naam 50five UK. Met de overname van Valley Heating Services (VHS) beschikt 50five nu over een landelijk dekkend netwerk van installateurs in het Verenigd Koninkrijk. VHS gaat verder alle apparaten installeren in en om het huis die ‘slim’ zijn, zoals smart heating.
Het anderhalf jaar geleden gelanceerde 50five.nl is een platform voor smart home devices, zoals slimme thermostaten en verlichting, wifi-deurbellen en beveiligingsapparaten. Bekende merken die 50five aanbiedt zijn Nest, Honeywell, Philips Hue en de Ring. De smart-home-markt kent een groei van meer dan 30 procent per jaar.
“Het is belangrijk om onze klanten goed te begeleiden in deze nieuwe wereld: smart advice for every smart device. Om die slimme apparaten te installeren, is alleen soms nog wel een lastig klusje. Dat bieden we naast via ons eigen netwerk van installateurs in Nederland en Belgie, nu ook in het Verenigd Koninkrijk aan,” zegt Manfred Klumpenaar, COO en oprichter van 50five.
Inmiddels telt het bedrijf 70 man personeel – waarvan de helft in Eindhoven – en heeft het de omzet zien groeien van 0 euro in augustus 2016 naar een miljoenenomzet (€5,4 mln) over het eerste volledige boekjaar 2017.
Klumpenaar van 50five: “Met 50five zijn we intussen actief in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en inmiddels is daar Duitsland bijgekomen. Ons team zullen we de komend jaar uitbreiden met nog eens 20 man. Onze verwachting is dat wij uit zullen komen op een 8-cijferige omzet in 2018.”
50five, opgericht medio 2016, is een spin-out van ENGIE, een wereldwijd opererend energiebedrijf en dienstverlener.