Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 66 seconden

persfoto-focus-op-onderhoud“De bouwsector en daarbij horende installatiebranche dienen zich op te maken voor een ingrijpende transitie. De focus van deze branches verschuift namelijk van nieuwbouw naar onderhoud en beheer”, zo stelt A. Thomsen, hoogleraar aan de TU Delft. “Tevens heeft de digitalisering deze branches inmiddels bereikt en zal er de komende vijftig jaar aanzienlijk meer veranderen dan de afgelopen vijfhonderd jaar.” Installateurs kunnen hierop inspelen door langdurige klantrelaties op te bouwen. De onlangs gelanceerde Woonderhoud app speelt hierop in.

Woonderhoud focust zich op het realiseren van onderhoudsplannen voor woningeigenaren. Deze onderhoudsplannen bevatten naast installateurszaken ook andere onderhoudstaken, zoals bijvoorbeeld schilderwerk, tuinonderhoud en dakonderhoud. Op die manier ontstaat er een digitaal onderhoudsboekje en worden woningeigenaren verlost van talloze onderhoudscontracten die doorgaans matig nageleefd worden. Per onderhoudstaak worden lokale vakmannen weergegeven. Installateurs kunnen regionaal gratis een proefperiode aanvragen op de website.

Het digitaal onderhoudsboekje heeft nog een functie die interessant kan zijn voor zowel woningeigenaren als installateurs. Men kan namelijk in contact komen met buurtgenoten. Deze groep buurtgenoten kan vervolgens gezamenlijk een lokale vakman benaderen. Een installateur kan op deze manier meerdere klanten bezoeken in dezelfde buurt en zo een efficiënter werkproces inrichten.

De app is gratis te downloaden voor woningeigenaren op iOS en Android toestellen. Installateurs kunnen meer informatie vinden op de website van Woonderhoud.

[related_post themes=”text”]