Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 49 seconden

Met een complete productrange pelletkachels en biomassaketels speelt Ferroli in op de trend ‘gasloos’. Zowel de kachels als de ketels zijn moderne, elektronisch gestuurde toestellen gebaseerd op verbranding van houtpellets (korrels vervaardigd uit samengeperst hout). Een hydro-pelletkachel kan bovendien worden aangesloten op het aanwezige verwarmingssysteem. Ook kan er een boiler voor warm water op worden aangesloten.

Pelletkachels en biomassaketels hebben een rendement hoger dan 95% en zijn een betaalbare oplossing met subsidie. Er is sprake van een hoogwaardige verbranding met weinig residu. Voor het installeren zijn geen grote bouwkundig ingrepen nodig. De kachels zijn voorzien van een stille ventilator voor de rookgasafvoer. Er zijn vele modellen, kleuren en uitvoeringen voor verschillende toepassingen voorradig.

ISDE subsidie
Alle Ferroli pellet kachels en biomassa ketels voldoen aan de subsidienormen. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor een pelletkachel krijgt men €50 per kW vermogen van de kachel, met een minimum van €500. Meer informatie over de ISDE subsidie treft u hier.