Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 79 seconden

Remeha introduceert een bedrijfsklare, indirect gestookte oplaadboiler voor luxe woonhuizen, appartementencomplexen, sportaccommodaties en utiliteitsprojecten.

De Aqua Cella met smart display levert snel heet water. Het gebruik van B-label tanks zorgt voor lage stilstand verliezen en in combinatie met de Quinta Pro van Remeha haalt het systeem een tapwaterrendement van 95% op onderwaarde.

Eenvoudig aansluitbaar
De Aqua Cella oplaadboiler is zo ontworpen dat hij eenvoudig is aan te sluiten op cv-installaties, stadsverwarming of collectieve verwarmingsinstallaties in zowel bestaande bouw als nieuwbouw. De ingebouwde modulerende pomp, platenwisselaar en regelunit zorgen ervoor dat de boiler automatisch met sanitair tapwater wordt geladen volgens de ingestelde temperatuur. Intelligente regeltechniek stuurt het systeem aan.

Hoogwaardige materialen
Alle materialen van de boiler zijn corrosiebestendig en de onderdelen die met het drinkwater in aanmerking komen zijn gemaakt van RVS. Warmteverlies wordt tot een minimum beperkt door het gebruik van de dikke isolatiemantel. De dubbelwandige platenwarmtewisselaar met KIWA-keur en de inhoud van de boiler waarborgen het warmwatercomfort.

Passende oplossing
De Remeha Aqua Cella is beschikbaar in verschillende vermogensklassen tussen de 45 en 90 kW. Gebruikers kunnen daarnaast kiezen om de oplaadboiler aan te schaffen met een tankvolume van 200, 300, 500 of 750 liter.

In cascade
Aangezien de Aqua Cella oplaadboiler een indirect gestookt toestel is, is er altijd een externe warmtebron nodig. Dat kan ook een cascadeopstelling zijn, uitgevoerd met de Remeha Quinta Ace. Deze cv-ketel van een halve kubieke meter levert een vermogen tot 160 kW. Juist in scholen, appartementencomplexen en winkelcentra, waar ook een centraal geproduceerde warmwatervoorziening nodig is, vormt de modulerende Aqua Cella gekoppeld aan een cascadeopstelling van de Quinta Ace een energiezuinige oplossing, aldus de fabrikant.