Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 60 seconden

Smart Building specialisten Lone Rooftop en Simaxx gaan een partnership aan. Lone Rooftop heeft met de Position Intelligence Engine (PIE) een platform in handen dat 24/7 inzicht geeft in de bezetting van gebouwen door middel van WiFi en sensoren. Deze data is input voor Simaxx om de installaties te laten functioneren naar de actuele vraag op dat moment. Simaxx en Lone Rooftop willen gezamenlijk gebouwen zuinig, energie-efficiënt, gezond en comfortabel gaan maken.

Zowel Lone Rooftop als Simaxx ontsluiten data uit gebouwen en zetten dit om in relevante informatie. “Door de open softwareplatformen via API’s met elkaar te integreren, krijgen we goed inzicht en kunnen klimaatinstallaties worden aangepast op de bezettingsgraad waardoor de mogelijke efficiëntieslag enorm wordt vergroot. Hierdoor kunnen er prestatiegaranties worden gegeven tot op ruimteniveau”, aldus Eloi Burdorf, CEO van Simaxx.

Uiteindelijk wil Simaxx ook gaan profiteren van de Prediction Engine die Lone Rooftop aan het ontwikkelen is, waarbij een voorspelling wordt gedaan over hoe de bezetting in een gebouw zich gaat ontwikkelen. Hierdoor weet je hoe werkplekken op welke dagen gebruikt gaan worden. Als de bezetting op vrijdag maar 50% is, kunnen er afdelingen of vleugels van het gebouw gesloten worden. 

[related_post themes=”text”]