Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 97 seconden

Groothandel Rensa organiseert op 11 mei a.s. samen met rookgasafvoerfabrikant Ubbink een gratis webinar over concentrische rookgasafvoer. Het webinar is bedoeld om installateurs te helpen bij het overstappen van een parallelle naar concentrische rookgasafvoer voor gasinstallaties. De volgende vragen zullen aan de orde komen: Welke gevolgen heeft deze wijze van aansluiten, hoe werken de systemen? Hoe kunt u de veiligheid rondom uw cv-ketel vergroten voor uw klanten? In het webinar worden ervaringen van installateurs gedeeld en beantwoorden technisch specialisten kijkersvragen.

In Nederland hebben op dit moment zo’n 7 miljoen huishoudens een gasaansluiting. De rookgassen van deze verbrandingsinstallatie moeten naar buiten worden afgevoerd. Als er tijdens dit proces lekkage ontstaat, bestaat er een risico op koolmonoxidevergiftiging. Hierdoor vallen jaarlijks te veel doden en belanden honderden mensen in het ziekenhuis.

Voorkeursoplossing
De concentrische rookgasafvoer is de nieuwe voorkeursoplossing voor een veilige gasinstallatie, namelijk één van de technische aanbevelingen uit het koolmonoxide-onderzoek van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, dat vorig jaar een groot aantal incidenten onderzocht. Ook fabrikantenkoepel Rogafa, waarin fabrikanten van rookgasafvoersystemen zijn verenigd, spreekt zijn voorkeur uit voor concentrische rookgasafvoersystemen boven de parallelle variant. In tegenstelling tot een parallelle situatie heeft een concentrisch systeem, door het buis-in-buis principe, een extra vangnet bij lekkages en is daardoor veiliger. Niettemin is het parallelle systeem, in tegenstelling tot de ons omringende landen, nog steeds de meest toegepaste techniek door Nederlandse installateurs.

Transitie
Onder invloed van de berichtgeving, nieuwe incidenten en het Onderzoeksraad-rapport, stappen steeds meer (grote en kleine) installatiebedrijven over op concentrisch. Om installateurs te begeleiden in de overstap spreken vertegenwoordigers van groothandel Rensa en rookgasafvoerproducent Ubbink tijdens een webinar. In een uur tijd wordt u gratis praktijkgericht bijgespijkerd over deze trend: welke gevolgen heeft deze wijze van aansluiten, hoe werken de systemen? Hoe kunt u de veiligheid rondom uw cv-ketel vergroten voor uw klanten? In het webinar worden ervaringen van installateurs gedeeld, en beantwoorden technisch specialisten kijkersvragen.

Meer informatie over het webinar vindt u  hier.