Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 50 seconden

kermi-plan-k-pk0Milieuvriendelijk en energiezuinig verwarmen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke trend. Om aan de toenemende vraag naar energiebesparende radiatoren te voldoen, is Instamat Warmtetechniek een exclusieve samenwerking aangegaan met de Duitse fabrikant Kermi GmbH. Naast het assortiment Instamat designradiatoren biedt het bedrijf nu ook de therm-x2 energiebesparende paneelradiatoren van deze fabrikant aan. De gepatenteerde x2-technologie is mede ontwikkeld voor lage-temperatuursystemen en is dus geschikt voor moderne, energiezuinige warmtebronnen zoals warmtepompen, hr-ketels en thermische zonne-energie.

De therm-x2 paneelradiatoren leveren een energiebesparing tot 11% op, aldus de leverancier. De opwarmtijd is 25% korter ten opzichte van conventionele paneelradiatoren. Door de x2-technologie is de gemiddelde oppervlaktetemperatuur van de frontplaat duidelijk hoger en daardoor zou de therm-x2 radiator volgens Instamat tot 100% meer stralingswarmte afgeven.

De praktische aansluitmogelijkheden geven de therm- radiatoren flexibiliteit bij de installatie, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Een scala van verschillende soorten en maten en de meerdere aansluitmogelijkheden, bieden een oplossing voor elke ruimte en iedere warmtebehoefte. Alle therm-x2 radiatoren worden in Duitsland geproduceerd.