Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 64 seconden

Rensa pakketlabelMet de Pakketlabel configurator van Rensa kunt u eenvoudig de energie-efficiëntie klassen van verwarmingscombinaties berekenen en het bijbehorende pakketlabel aanmaken en downloaden.

Volgens de laatste ErP-richtlijn van 26 september jl. dient elk aangeboden verwarmings- of warmwatersysteem (van <70 KW en/of 500 liter wateropslag) te zijn voorzien van een energielabel. Naast de afzonderlijke productlabels moet bij een systeemcombinatie van twee of meer toestellen ook een pakketlabel worden overhandigd.

“Met deze nieuwe service stellen we onze klanten in staat om te voldoen aan hun wettelijke verplichtingen” aldus Rick Hammink, Hoofd Marketing en Communicatie van Technisch Handelsbureau Rensa. De ErP-richtlijn geeft aan dat de energie-efficiëntie klassen van een samengesteld systeem al bij promotie of offerte vermeld moet  worden. Met de Rensa Pakketlabel configurator is deze berekening snel te maken. Daarnaast dient het zogenaamde pakketlabel met bijbehorende berekening bij verkoop van het systeem meegeleverd te worden. Ook aan deze eis kan met de Pakketlabel configurator van Rensa eenvoudig worden voldaan.

De Rensa Pakketlabel configurator is geïntegreerd in Rensanet, de online bestelomgeving van Rensa. Dit betekent dat in de configurator ook de actuele voorraad- en prijsinformatie beschikbaar is en de geselecteerde artikelen met één druk op de knop kunnen worden doorgezet naar de bestellijst. Dit voorkomt dubbel werk en dat is wel zo efficiënt.