Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 113 seconden

De Duitse fabrikant van zonnepanelen Solarwatt GmbH in Dresden neemt de verkooporganisaties van Centrosolar in de Benelux en Frankrijk over. Solarwatt, dat na een herstructurering in de afgelopen jaren weer prima financiële resultaten boekte, wil met behulp van de overname zijn positie en naamsbekendheid in de Benelux sneller uitbouwen.

Centrosolar Benelux is zeer verheugd over de overname, omdat Solarwatt en Centrosolar vergelijkbaar zijn in hun productportfolio en marktbenadering.

 

Centrosolar is sinds 2009 in de Benelux actief. De vestiging van Centrosolar in Tiel houdt zich vooral bezig met marketing en sales. Hoewel het Duitse moederbedrijf Centrosolar AG in Hamburg afgelopen jaar in financiële problemen raakte, bleef de Benelux-organisatie overeind.

Centrosolar Benelux is bijzonder blij met de overname. “Solarwatt en Centrosolar passen uitstekend bij elkaar”, legt Michiel van Schalkwijk, algemeen directeur van Centrosolar Benelux uit. “We zitten allebei in het hogere marktsegment en we leveren allebei hoogwaardige totaaloplossingen, die in eigen beheer en volgens hoge kwaliteitseisen geproduceerd worden. Beide bedrijven hebben altijd zwaar ingezet op innovatie en het is niet toevallig dat we allebei voorloper zijn in zogenaamde glas-glaspanelen. De overname van Centrosolar Benelux past uitstekend in de strategie van Solarwatt om uit te groeien tot een van de Europese marktleiders in de fabricage en distributie van zonne-energiesystemen.”

 

“Onze technische expertise en onze sterke marktpositie bieden Solarwatt een goede basis om zijn positie in de Benelux verder uit te breiden en de bekendheid van het merk Solarwatt te verbeteren”, zegt commercieel directeur Erik de Leeuw. “Wij hebben met zo’n sterke partner als Solarwatt nog meer mogelijkheden voor innovatie en kunnen onze positie in de Benelux verder uitbouwen, omdat wij de levering van de beste kwaliteit zonnepanelen aan onze klanten kunnen continueren. Wij gaan de komende tijd werken aan een geïntegreerd aanbod van producten en diensten in de Benelux en zullen onze klanten daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte brengen.” 

 

Solarwatt is net als Centrosolar een van de Duitse pioniers in de PV-technologie. Het bedrijf werd  in 1993 opgericht en produceert zowel zonnepanelen als intelligente energiesystemen voor de particuliere en zakelijke markt. Solarwatt richt zich met innovatieve kwaliteitsproducten ‘Made in Germany’ vooral op het hogere segment.

“Onze zonnepanelen e