Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 77 seconden

brandweer_6Wist u dat u bij brand slechts 3 minuten heeft om uw woning te verlaten? Het is daarom erg belangrijk dat u snel gewaarschuwd wordt en daarnaast in staat bent tijdig uw woning te verlaten. Voor ouderen en mensen met een beperking kan dit een groot probleem zijn. In het huidige zorgstelsel laten we juist deze kwetsbare groep langer thuis wonen met alle gevolgen van dien.

Eurocom Group, bekend van het CQ-Net Live platform voor alarmering in de zorg en Hemmink B.V., distributeur van Ei rookmelders, hebben samen een oplossing ontwikkeld waarbij de alarmmeldingen van de Ei rookmelders rechtstreeks naar de CQ-Mobile App op de mobiele telefoon worden gestuurd. Op het moment dat er een brand uitbreekt of er koolmonoxide in de lucht komt, verspreid de melder een alarmsignaal.

Dit signaal is niet alleen te horen vanuit de melder maar wordt ook rechtstreeks verstuurd naar de smartphone van de bewoner, van buren, familieleden of professionals. Op deze manier kan er snel actie ondernomen worden en kan de veiligheid van mensen en gebouwen geborgd worden.

Deze hulpverleners kunnen op hun CQ-Mobile App niet alleen het alarm en de locatie zien maar ook de voordeur van het desbetreffende huis openen. Daarnaast kunnen de hulpverleners met een druk op de knop met elkaar (video-)bellen en escaleren naar professionele hulpverleners.

Door deze gezamenlijke ontwikkeling kunnen ook ouderen en mensen met een lichamelijke beperking gebruik maken van hoogwaardige branddetectie met opvolging. Deze oplossing is, volgens de ontwikkelaars zeer eenvoudig zelf te installeren en direct te gebruiken.

[related_post themes=”text”]