Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 86 seconden

wecycleDe installatiebranche moet meer lampen en armaturen gaan inleveren voor recycling. Nu wordt slechts 60 procent van alle lampen die in de branche worden afgedankt aangeboden voor recycling. In radiospotjes gaat Wecycle, de organisatie die de inzameling en recycling van e-waste in ons land regelt, hiertoe oproepen. Jan Vlak, directeur van Wecycle hierover: “Ruim 1.000 installatiebedrijven zijn al inzamelpartner. Dit betekent dat zij tl-buizen, spaarlampen en armaturen innemen en afgeven aan Wecycle. Zij maken daarbij gebruik van onze gratis inzamelmiddelen. Voor deze bedrijven is dit een manier om inhoud te geven aan hun MVO-beleid. We hopen dat meer installateurs dit goede voorbeeld volgen.”

Via ‘uitzendingen’ van het mini pop-up radiostation ‘Bakkie Radio’ op NPO Radio 1 en 2, Sky Radio en een reeks regionale zenders, bellen installateurs in met vragen over de inzameling van lampen en armaturen. De DJ van Bakkie Radio geeft hierop alle antwoorden. Onderwerpen die in deze radiospotjes aan de orde komen, zijn: het gratis inleveren van verlichting, het inleveren van binnenarmaturen, het inleveren van verlichting zonder verpakking en inlevermogelijkheden voor kleine hoeveelheden. Naast het pop-up radiostation maken buitenreclame en een speciale krant voor installateurs deel uit van de campagne richting installateurs. Bakkie Radio is te beluisteren van 10 t/m 28 oktober. Meer informatie en de radiospots staan op wecycle.nl/bakkieradio.

Wecycle zamelde vorig jaar 3,6 miljoen kilo aan tl-buizen, spaarlampen en armaturen in. Voor grote hoeveelheden lampen en armaturen stelt Wecycle gratis inzamelmiddelen ter beschikking en komt deze gratis ophalen en afvoeren. Voor kleinere hoeveelheden lampen en armaturen is er een uitgebreid netwerk met inleverbakken bij (technische) groothandels Gerritsen, Hornbach, Oosterberg, Rexel, Solar, Technische Unie, Vihamij en Wildkamp. Wecycle biedt bovendien maatwerkoplossingen voor tijdelijke projectlocaties. Via Wecycle worden de lampen en armaturen tot 90 procent gerecycled.

[related_post themes=”text”]