Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 88 seconden

Opleidingscentrum GOº houdt op 14 september in Ede de ‘Dag van de Warmtepomp’. Bezoekers worden geïnformeerd over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen. Deze worden gezien als belangrijk alternatief voor de cv-ketel, nu aardgas als energiebron voor verwarming van woningen en kantoren steeds meer in het gedrang komt. Diverse sprekers gaan in op de laatste ontwikkelingen rond warmtepompen en de mogelijkheden van de warmtepomp nu en in de toekomst.

Zo zal directeur Jenny van den Bovenkamp van Aeres Tech ingaan op de betekenis van de energietransitie voor de arbeidsmarkt. In de installatietechniek ontstaat een groeiende kennisbehoefte op het gebied van koeltechniek. De arbeidsmarkt is nu al uiterst krap; bedrijven kampen met groot tekort aan goed opgeleide technici. In de koudetechniek stromen door de vergrijzing jaarlijks zo’n 500 mensen uit, terwijl het aantal nieuwe instromers nog niet groter is dan 250. Wat is er nodig om dit probleem op te lossen? Opleidingscentrum GOº wil proberen met workshops en discussies nieuw licht te laten schijnen op dit vraagstuk.

De praktijk
Praktische zaken komen ook aan bod. Tijdens een workshop door Roelof Robbertsen van Aeres Tech wordt ingegaan op de opleidingen die gewenst en noodzakelijk zijn om warmtepompen te installeren en te onderhouden. Waar moeten monteurs volgens alle wettelijke verplichtingen aan voldoen?

Uit onderzoek is duidelijk geworden dat ongeveer 70 procent van de warmtepompen niet goed staat ingeregeld. Dat is mogelijk een van de oorzaken van de scepsis waarmee (nog) over warmtepompen wordt gesproken. Daarom zal er ook een heel praktische workshop worden gehouden: ‘Hoe stel ik een warmtepomp goed af’.

De ‘Dag van de Warmtepomp’ wordt gehouden bij Aeres Tech in Ede, de vaste uitvoeringspartner voor opleidingen van GOº, op donderdag 14 september van 15 tot 19 uur. Aanmelden kan via: www.opleidingscentrum-go.nl/dagvandewarmtepomp