Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 75 seconden

In een bijzondere samenwerking  tussen KNVvK, NVKL, UBF-ACA, SOK en de verenigde docenten Post HBO Koudetechniek is de opleiding Post HBO Koudetechniek volledig opnieuw opgezet. Om een zo breed mogelijk gedragen opleiding te creëren, hebben de belangrijkste stakeholders binnen de koel- en klimaattechnische branche in de Benelux zich verenigd. Het startschot voor de vernieuwde opleiding is gegeven tijdens de VSK-beurs. De eerste opleiding start op 31 maart 2014.

 

De docenten van de opleiding Post HBO Koudetechniek zijn geworteld in de dagelijkse praktijk en hebben het cursusmateriaal  herschreven en aangepast aan de huidige stand der techniek en wetgeving. Een belangrijke uitbreiding van de cursusinhoud behelst een stuk praktijkonderwijs (vooral op het gebied van CO2 en NH3), iets wat de laatste twee decennia aan de cursus ontbroken heeft.

 

Om meer grip op de verdere ontwikkeling van het cursusmateriaal en de cursus te krijgen heeft de koel- en klimaattechnische branche in de Benelux-markt de handen ineen geslagen en de gezamenlijke belangen van hoger koeltechnisch onderwijs ondergebracht in de Stichting Post HBO Koudetechniek.

De opleiding is bedoeld voor mensen met een HBO Engineering of TU diploma. Enige kennis en ervaring in het ontwerpen van koeltechnische installaties strekt tot aanbeveling. Ook staat de opleiding open voor studenten met een opleiding KTC, Projectleider/manager koeltechniek of MBO-4 studenten die de P-HIT schakelcursus hebben afgerond. Cursisten kunnen zich direct inschrijven, de eerste opleiding begint op 31 maart aanstaande. De cursusduur is 1,5 jaar.

Aanmelden kan via de website van KNVvK: http://www.knvvk.nl/nl/opleiding/