Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 89 seconden

De openingsdag van Building Holland 2014 wordt opgeluisterd door een keur aan prominenten. Directeur-generaal Wonen en Bouwen drs. Mark Frequin verzorgt de officiële opening van het evenement. Ook de voorzitter van Bouwend Nederland, Maxime Verhagen, FME-voorzitter Ineke Dezentjé en de vice voorzitters van de Uneto– VNI en BNA zijn aanwezig. Zij participeren in het prikkelende openingsdebat: ‘Alstublieft, uw gebouw, gefeliciteerd’, waarin kritisch gekeken wordt  naar de vele tekortkomingen, waarmee de klant een opgeleverd gebouw vaak krijgt gepresenteerd. Building Holland wordt van 6 tot en met 8 mei gehouden in Amsterdam RAI.

 

Vanuit de nieuwe eisen van opdrachtgevers en een absolute wil tot vernieuwing vindt er op dit moment een enorme transitie plaats in de bouw- en vastgoedsector. De bouwbranche wordt de komende jaren in een hoog tempo getransformeerd naar de bouwindustrie; een industrie met totaalconcepten, garanties op geleverde eindproducten en excellente kwaliteit. Om te kunnen voldoen aan deze eisen zoeken de verschillende partners in de bouw nú aansluiting met elkaar. Ze delen kennis en netwerken en ontwikkelen nieuwe samenwerkingsvormen en concrete concepten. Tijdens Building Holland 2014 komen alle schakels in de keten bijeen om de toekomst van de bouw- en vastgoedsector mede vorm te geven.

 

Beursmanager Nynke Lipisius van Amsterdam RAI: “We moeten tegenwoordig tevreden zijn met de oplevering van een gebouw dat niet voldoet aan de eisen en tevens ook nog een behoorlijk aantal opleverpunten heeft. Het openingsdebat van Building Holland 2014 maakt duidelijk dat deze gebreken, en daarmee ook de faalkosten, de wereld uit moeten en kunnen. Een gebouw moet op te leveren zijn zonder gebreken. Goede communicatie, kennisdeling en samenwerking moet dit gaan bewerkstelligen. Het openingsdebat van Building Holland vormt hierbij het startpunt van een week vol kennisdeling op weg naar 0 faalkosten.”

Voor meer informatie: www.buildingholland.nl