Op woensdag 29 maart 2023 organiseert de bouw-, techniek- en onderhoudssector de jaarlijkse Bewust Veilig-dag met als slogan Bewust Bezig = Bewust Veilig. De dag wordt voor het zevende jaar op rij georganiseerd door Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. Met het initiatief willen zij de bewustwording rond veilig en gezond werken binnen de sector vergroten.

Tijdens de Bewust Veilig-dag 2023 zullen bedrijven in de sector op hun eigen manier aandacht besteden aan veilig en gezond werken. Ieder deelnemend bedrijf bepaalt zelf hoe zij deze dag inrichten en welke activiteiten zij organiseren. De brancheorganisaties leveren ondersteunende middelen en inspiratie, maar de invulling van de dag is aan de bedrijven zelf.

Bewust Veilig-dag 2022
Aan de Bewust Veilig-dag van 2022 deden meer dan 400 bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud – zowel grote als kleine bedrijven – mee. Zij besteedden elk op hun eigen manier aandacht aan gezondheid en veiligheid op het werk. Ook dit jaar vormt de website www.bewustveilig.com weer de spil waarop alle informatie te vinden is.

Al 60 aanmeldingen
Inmiddels hebben de eerste 60 bedrijven zich al aangemeld voor de editie 2023. Elk bedrijf in de bouw, techniek, infra en onderhoud mag meedoen. Deelname is gratis en vrijblijvend. Vanuit de organisatie ontvangen de deelnemers ideeën en suggesties om het onderwerp te agenderen. Aanmelden kan via www.bewustveilig.com/aanmelden/. Om helemaal op de hoogte te blijven, is Bewust Veilig ook te volgen op Twitter, Instagram en LinkedIn.