Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 104 seconden

Sonim XP7Vodafone presenteert de Sonim XP7, een Android-smartphone speciaal voor de bouwsector. Het toestel is bestand tegen vallen van twee meter hoogte en is tevens waterdicht tot een diepte van twee meter. Zout water is ook geen probleem voor de Sonim XP7 en zelfs zand, modder, stof, olie, chemicaliën en grote temperatuurverschillen krijgen geen vat op deze ruige telefoon die maar liefst 40 dagen stand-by kan staan. Het toestel is exclusief bij Vodafone verkrijgbaar inclusief uitgebreide diefstalverzekering en een garantie van drie jaar.

De valvaste telefoon is niet alleen robuust, maar de touchscreen is ook te bedienen met werkhandschoenen aan. Dat scheelt veel gemiste oproepen en nu kan er na een telefoontje van een nieuwe klant weer snel worden doorgewerkt. Bovendien is het toestel voorzien van technologie waardoor het scherm van Gorilla Glass altijd goed af te lezen is, ook in vol zonlicht. Maar niet alleen het toestel is speciaal ontwikkeld voor de bouwsector, ook de aansluitende services zoals de diefstalverzekering van Vodafone vervullen de wensen van ondernemers.

De accu heeft een capaciteit van 4800mAh met een stand-by-tijd van meer dan 40 dagen, zodat aannemers voor iedere klus bereikbaar zijn. De Sonim XP7 heeft een 4” WVGA display met een resolutie van 800×480 pixels. De telefoon loopt op een 1.2 GHz Quad core CPU met een snelheid van 1.2 GHz en meet 137x721x208 mm en is dan ook goed en stevig vast te houden.

De telefoon draait op Android 4.4 waarvan de snellere prestaties en langere accuduur nieuw zijn. Verder is in deze versie Google Cloud Print, waarmee men via wifi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps, geïntegreerd. Handig is verder een geïntegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kunt maken van activiteiten op het scherm. De speaker in de XP7 haalt 103db, dus deze is goed te horen boven al het lawaai op de bouw- en werkplaats. Tijdens de bouwvak kunnen gebruikers 8 megapixel selfies maken en het eindresultaat van een mooie klus kan vereeuwigd worden in Full HD film. Mocht het toestel onverwachts toch kapotgaan, dan biedt Sonim drie jaar garantie.

Voor meer informatie: www.vodafone.com