Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 50 seconden

Kieback&Peter heeft met het gebouwbeheersysteem Qanteon de German Design Award 2018 gewonnen. De prijs viel het bedrijf ten deel vanwege het uitstekende design en de intuïtieve bediening, zodat iedereen de software eenvoudig en effectief kan bedienen. Qanteon is een energiemanagement en gebouwbeheer in één. Het is ontwikkeld voor technische installaties in kleine en middelgrote gebouwen.

Het systeem helpt het besparingspotentieel te ontdekken, energiebesparingen te realiseren en het effect ervan te controleren. Het kan aan elk gebouwtype en de wensen van de individuele beheerder worden aangepast. Met een druk op de knop kan een installatiedeel op verschillende manieren worden getoond. Van de bekende DIN-voorstellingen tot unieke 3D-weergaven. Alle details zijn direct uit het aanzicht naar voren te halen.

De intuïtieve bediening is zowel op een pc, tablet of een smartphone mogelijk. Dit is voor elk apparaat geoptimaliseerd. Qanteon is in HTML5 geschreven en daarmee niet afhankelijk van besturingssystemen en hardware.. De communicatie tussen de Qanteon-server en de clients geschiedt uitsluitend met een beveiligd protocol.