Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 86 seconden

leidingisolatieVeel bouwprojecten hebben één grote overeenkomst: het draait om energie. Efficiënt isoleren is dan belangrijk. Een hulpmiddel bij het selecteren van de juiste isolatie is de online isolatiecalculator van Thermaflex. Na het invoeren van de parameters die een rol spelen bij de toepassing van leidingisolatie worden relevante informatie en argumenten aangereikt om deze toe te passen. De isolatiecalculator kan berekeningen volgens twee alternatieve normen (VDI 2055 en ISO 12241) maken: in een paar klikken weet de gebruiker alles wat nodig is over het effect op de individuele energierekening.

De nieuwe calculatie tool van Thermaflex is een hulpmiddel voor het dagelijks werk. “We begrijpen dat veel gebruikers geen ingenieur, ontwerper of specialist op het gebied van thermische energie zijn. Wij geloven dat iedereen het recht heeft op thermisch comfort. We vinden ook dat kennis over mogelijke besparingen een algemeen fundamenteel recht is, dat de deskundige kan gebruiken bij zijn advies”, legt Simon Delaunay, projectleider digitale strategie bij Thermaflex, uit.

Voor verwarmingstoepassingen zijn onder andere de nominale diameter, lengte van de leiding en ook de medium- en de omgevingstemperatuur van belang. Bij koeltoepassingen is daarnaast de relatieve vochtigheid van essentieel belang om de optimale dikte van de isolatie te kunnen bepalen. Alle resultaten kunnen direct gedownload worden.

Naast de basisfunctionaliteit die voldoende is voor het dagelijks werk van de meeste specialisten is er nog de ‘professionele tool’ beschikbaar. Dit biedt planners van verwarmings- en koelingtechnologie, de mogelijkheid om hun eigen berekeningen uit te voeren – onafhankelijk van bestaande normen. Daarvoor is de invoer van andere en meer variabelen noodzakelijk. Daarnaast wordt er gewerkt aan de uitbreiding van de isolatiecalculator met ThermaSmart PRO Sheet (plaatisolatie) zodat in de toekomst een combinatie leidingisolatie en plaatisolatie mogelijk is.

[related_post themes=”text”]