Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 102 seconden

Domotica tevredenheidE-installateurs zijn in 2016 het meest tevreden met Gira als fabrikant van domoticasystemen. Adviseurs die actief zijn in de elektrosector geven voor het tweede jaar op rij het hoogste tevredenheidcijfer aan ETAP als fabrikant van lichtsystemen. Dit blijkt uit de Marketing Score Card Klanttevredenheid Installatie, het jaarlijks terugkerende klanttevredenheidsonderzoek van BouwKennis.

Het verbeteren van de klanttevredenheid is voor veel organisaties een belangrijke doelstelling. De BouwKennis Marketing Score Card Klanttevredenheid peilt daarom jaarlijks de klanttevredenheid van E-installateurs, W-installateurs en adviseurs met de belangrijkste fabrikanten en handelaren. Onder installateurs is van twaalf belangrijke aspecten de tevredenheid gemeten, onder adviseurs zijn dit er elf. De top-5 in dit bericht is gemaakt aan de hand van het gemiddelde van deze verschillende aspecten.

Onder E-installateurs komt Gira als fabrikant van domoticasystemen in 2016 als winnaar uit de bus. Hiermee heeft Gira de eerste plaats weer terug bemachtigd na een tweede plaats in 2015. Ook fabrikant van installatiekasten ABB-HAF scoort in 2016 goed en staat op de tweede plaats. De top-5 wordt verder aangevuld met JUNG. Een keer op nummer 3 als fabrikant van domotica en een keer op nummer 4 als fabrikant van schakelmateriaal. De hekkensluiter is Legrand als fabrikant van installatiematerialen.

Onder adviseurs die werkzaam zijn in de elektrotechniek staat ETAP als fabrikant van lichtsystemen op nummer 1. Vorig jaar stond ETAP voor het eerst in de top-5 en weet dit jaar zelfs de koppositie te behouden. Van Lien bevindt zich als fabrikant van lichtsystemen dit jaar op de nummer-2 positie, gevolgd door fabrikant van domotica JUNG. Farmostar was vorig jaar een nieuwkomer in de top-5 onder adviseurs en nestelt zich dit jaar op plaats nummer 4. Philips als fabrikant van lichtsystemen maakt de top-5 van 2016 compleet. Met ETAP, Van Lien, Farmostar en Philips, kent de top-5 maar liefst vier fabrikanten van lichtsystemen.

Onder E-installateurs is ook de tevredenheid met groothandelaren onderzocht. Hieruit blijkt dat voor het tweede jaar op rij elektrotechnische installateurs het meest tevreden zijn met Oosterberg, op de voet gevolgd door Technische Unie. Het verschil tussen deze twee partijen is miniem. De top-3 wordt dit jaar afgesloten door Solar.Domotica tevredenheidDomotica tevredenheid