Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

TechKnow Onderwijs 201487 procent van de jongeren is te interesseren voor de techniek. Dat is goed nieuws, want in de techniek zijn de komende jaren duizenden goed opgeleide vakmensen nodig. Om dit enorme potentieel aan toekomstige technici aan te boren, is inzicht in de leefwereld en drijfveren van de jongeren van nu nodig. TechniekTalent.nu slaat de brug tussen onderwijsprofessionals en jongeren met de publicatie TechKnow Onderwijs 2014; Inspireer en motiveer jongeren voor een toekomst in de techniek. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap nam woensdag 1 oktober het eerste exemplaar in ontvangst.

“Meer instroom van jonge mensen in de techniek begint bij het onderwijs”, zegt André van der Leest, bestuursvoorzitter TechniekTalent.nu. “Het besef dat alle zeilen bijgezet moeten worden omdat gemotiveerde technische vakkrachten nodig zijn, wordt breed gedragen. Nu is het zaak een grotere groep jongeren te laten zien dat techniek ook voor hén een goede keuze kan zijn. Dus niet alleen de autochtone jongen die van sleutelen houdt, maar ook de jongens en meiden die andere drijfveren en interesses hebben.”

TechKnow Onderwijs 2014 gaat over het BètaMentality-model, loopbaanleren, diversiteit & inclusie en beeldvorming die past bij jongeren van nu. TechKnow Onderwijs is gemaakt voor en mét het onderwijsveld. De informatie is er voor docenten, marketing- en communicatieprofessionals, opleidingsmanagers en beleidsmakers in het voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Scholen op alle niveaus laten in praktijkcases zien hoe zij leerlingen inspireren voor een toekomst in de techniek.

TechKnow Onderwijs is gemaakt in samenwerking met YoungWorks, een bureau gespecialiseerd in jongerencommunicatie. De publicatie verschijnt in een oplage van 10.000 exemplaren en is gratis beschikbaar voor geïnteresseerden.

Voor meer informatie: www.techniektalent.nu