Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 108 seconden

Vaillant presenteert met de introductie van ecoFIT pro een nieuwe serie hr-ketels. De ecoFIT pro hr-ketel is een compacte en eenvoudig te plaatsen hr-ketel, ontwikkeld voor de laagste beheerskosten. De onderhoudsarme warmtewisselaar, het eenvoudige onderhoud en de snelle installatie zijn kenmerkend voor de ecoFIT pro.

Onderhoudsarme warmtewisselaar

Uniek aan de Vaillant ecoFIT pro is de onderhoudsarme warmtewisselaar. De uitgebalanceerde vormgeving zorgt voor een optimale warmteverdeling die aantasting van het aluminium voorkomt. Het gebruik van zandgegoten aluminium en de combinatie van grafiet- en siliconenpakking verzekeren een lange levensduur. Het condenswater afkomstig uit de rookgasafvoer stroomt niet eerst door de warmtewisselaar, maar komt rechtstreeks in de condensbak. Dit voorkomt vervuiling en zorgt ervoor dat de warmtewisselaar eenvoudig kan worden gereinigd met water, zonder gebruik van borstels.

Optimale bedrijfszekerheid

Om een hoge bedrijfszekerheid te garanderen, heeft Vaillant geïnvesteerd in een aluminium warmtewisselaar en een lekvrij hydroblok. De software en print zijn door Vaillant zelf ontwikkeld, geproduceerd en getest volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Door plaatsing in een spatwaterdichte behuizing wordt bovendien een optimale bescherming geboden tegen stof en vocht, wat bijdraagt aan een lange levensduur.

Het hydroblok heeft zich in de praktijk en bij verschillende duurtesten met een druk oplopend tot wel 30 bar bewezen. Door verankering van de aansluitingen in de glasvezelversterkte bodemplaat worden torsiekrachten tijdens montage voorkomen.

Extra aandacht voor gemak

Bij het ontwikkelen van de ecoFIT pro is er veel aandacht besteed aan onderhoudsgemak en snelle installatie. Alle onderdelen zijn daarom makkelijk bereikbaar en te vervangen via de voorzijde. Zo is het sifon direct visueel te inspecteren en in een handomdraai te demonteren voor reiniging. De ketels zijn snel in gebruik te nemen door de duidelijke display en handige installatie-assistent die zorgt voor automatische ontluchting bij de inbedrijfstelling. Daarnaast zijn de hr-ketels overal te installeren door het geringe gewicht (25kg) en ideaal voor gestapelde bouw door de grote opvoerhoogte van de ventilator (400 Pa). Dankzij het compacte design is de ketel bovendien perfect voor een keukenopstelling (700 mm x 390 mm x 280 mm).

Beschikbaarheid

De serie bestaat uit vijf combiketels, waaronder twee met ingebouwd expansievat en veiligheidsklep. De Vaillant ecoFIT pro is beschikbaar in CW-klassen 3, 4 en 5. 

Meer informatie: https://www.vaillant.nl/professioneel/