Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 99 seconden

Panasonic’s Aquarea Mono-bloc lucht-water warmtepompen voor residentiële en licht commerciële toepassingen zijn vernieuwd. De warmtepompen leveren een hogere efficiëntie en een grotere verwarmingscapaciteit, ook bij het verwarmen van water tot lage temperaturen. De toegang voor onderhoudswerkzaamheden is vereenvoudigd.

De Aquarea H-generatie Mono-bloc heeft de beste COP en EER uit de Panasonic Mono-bloc-reeks. Zo heeft het 5kW model bij het verwarmen van water tot lage temperaturen (35°C) een COP van 5,05 en bij middelhoge temperaturen (55°C) een COP van 3,5.

De nieuwe reeks omvat drie modellen: een 5kW-, 7kW- en 9kW-uitvoering. De units zijn voorzien van een compacte behuizing om zowel een snellere als flexibelere installatie mogelijk te maken als de installatiekosten te beperken. De thermostaat of het bedieningspaneel kan daarnaast op een afstand van maximaal 50 meter van de unit worden geplaatst. Dit vereenvoudigt de installatie van warmtepompen in bijvoorbeeld grote open ruimten van een winkel of in een appartementencomplex, waarbij de warmtepomp op een andere verdieping dan het appartement of winkel is geplaatst.

Er hoeven geen koeltechnische handelingen te worden verricht. Ook is de toegang voor onderhoudswerkzaamheden vereenvoudigd. Zo zijn alle aansluitingen in de unit, inclusief automatische ontluchter, overstortventiel, filter en printplaten, toegankelijk via de voorzijde en zijkant van de unit.

Smart Cloud beheersysteem
De H-generatie Mono-bloc-systemen kunnen via een Ethernet-kabel of een Wi-Fi-verbinding worden verbonden met het Aquarea Smart Cloud-beheersysteem. Dit systeem biedt een brede reeks beheermogelijkheden voor zowel eindgebruikers als onderhoudstechnici. Zo kunnen de warmtepompen met behulp van een computer, smartphone of tablet vanaf iedere locatie ter wereld worden beheerd. Door in te loggen op Aquarea Smart Cloud kunnen gebruikers onder meer de temperatuur aanpassen, het energiegebruik monitoren en de wekelijkse timers instellen.

De Aquarea Smart Cloud wordt in april 2018 automatisch ge-update zodat de installateur op afstand kan inloggen (na toestemming van de eindgebruiker) om instellingen, die op de bedieningen gedaan kunnen worden, op afstand te regelen/aan te passen. De installateur kan zo ook op afstand eventuele storingen analyseren en eventueel resetten of oplossen.