In zijn vrije tijd is Karel een fervent wandelaar. Hij vind het heerlijk om een lekker blokje om te gaan. Maar eenmaal aan het werk ligt dat volstrekt anders. Hij beweegt dan het liefst zo min mogelijk. Aan teruglopen naar zijn bus voor vergeten materialen heeft hij een broertje dood. Zijn motto: “Een wandeling in vrije tijd geeft altijd veel jolijt, maar op het werk een blokje om is feitelijk oliedom”. Kortom, Karel houdt werk en privé strikt gescheiden.

Nou komt het wel eens voor dat Karel toch net wat materiaal te kort komt tijdens een klus. Om dan maar terug te lopen naar zijn bestelbusje of, erger nog, terug te rijden naar zijn thuismagazijntje… Hij bedenkt liever een ‘innovatieve’ oplossing om zijn installatiewerk alsnog tot een ‘goed einde’ te brengen.

Dat was laatst niet veel anders. Bleek hij teflon vergeten te zijn voor het afdichten van het onderblok en had hij ook de juiste aansluiting voor de leiding op het blok niet bij zich. Ach, een beetje roest houdt enige lekkage vast snel tegen en met wat sokjes kom je ook een heel eind.

 

Met dank aan Camiel Hack voor het spotten van deze Karel

Op onze nieuwsbrief abonneren