Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 52 seconden

ABB introduceert een omvormer met een ingebouwde 2 kWh lithium-ion-batterij die ongebruikte energie opslaat. Deze is beschikbaar als eenfasige omvormer van 4,6 kW of 3,6 kW. Met dit apparaat kan het teveel aan energie dat een PV-installatie tijdens piekperioden  produceert, worden opgeslagen. Deze energie kan vervolgens worden gebruikt in perioden met hogere energiebehoeften.

Dankzij het geïntegreerde vermogensbeheer, het dual Maximum Power Point Track-circuit en het brede bereik aan ingangsspanningen is de energieproductie met deze REACT-omvormer beter af te stemmen op het verbruiksniveau in de woning. Gebruikers kunnen tot vier apparaten programmeren, op basis van de beschikbare energie. Bovendien kunnen bepaalde apparaten door de aanwezigheid van een extra energie-uitgang, die gevoed wordt door de beschikbare zonne-energie of elektriciteit die in de batterij werd opgeslagen, gebruikt worden tijdens een stroomstoring.

De verwachte levensduur van de batterij is tien jaar. De batterij kan met extra batterijmodules worden uitgebreid tot 6 kWh gebruiksenergie. Geïntegreerd zijn verder een wifi-aansluiting en een applicatie voor smartphones of tablets. Hiermee kunnen gebruikers hun energiegebruik regelen en beheren, ook wanneer ze niet thuis zijn.