Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 210 seconden

Energieneutraal kopen, bouwen en renoveren staat centraal op de NulNu manifestatie die herfst 2014 in de regio Arnhem – Nijmegen plaatsvindt. De manifestatie bestaat uit 3 delen: gratis adviesgesprekken voor particulieren van 22 t/m 25 september; een congres met workshops en informatiemarkt op 8 oktober en een energieneutrale open huisroute op 7, 8 en 9 november.

Ontmoeten, verdiepen en beleven typeert de 3 evenementen en maakt Het Nieuwe Wonen concreet. Initiatiefnemer vereniging DNA in de Bouw organiseert de NulNu manifestatie in samenwerking met Stadsregio Arnhem Nijmegen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en TU Delft.

Particulieren die hun huis energieneutraal willen (ver)bouwen krijgen van maandag 22 tot en met donderdag 25 september ’s avonds gratis advies van leden van DNA in de Bouw samenwerkend in zogenaamde scrumteams. Dat zijn teams van 3 of 4 specialisten zoals een architect, aannemer, installateur of materialenleverancier, die samen opgaan met bewoner of eigenaar voor energieneutrale bouw of renovatie. Op de NulNu avonden krijgt een woningeigenaar advies over de mogelijkheden van een energieneutrale woning. Zijn plannen, tekeningen en foto’s maken zo’n gesprek nog concreter.

 

De NulNu avonden zijn een platform voor ontmoeting tussen bouwpartijen en bewoners met energieneutrale ambities en sluiten aan bij het programma van de Dutch Green Building Week (22 – 26 september), die dit jaar door de provincie Gelderland wordt gehost. Locatie in Arnhem is bezoekerscentrum Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A en in Nijmegen het kantoor van Stadsregio Arnhem Nijmegen, Stationsplein 26. Men is welkom tussen 19.00 en 21.00 uur en schrijft vooraf in via www.dnaindebouw.nl.

Tijdens het NulNu congres op 8 oktober 2014 staat de professional centraal. Er worden circa 250 personen verwacht, een plenair en een workshopprogramma wordt samengesteld. In het kader van het EU-project Cohereno organiseert TU Delft een Business collaboration workshop om de fragmentatie in de renovatiemarkt tegen te gaan en ketensamenwerking te bevorderen. Deelnemers wisselen kennis en ervaring uit en ontwikkelen nieuwe ideeën voor business en samenwerking met andere bedrijven. Op de informatiemarkt is plaats voor circa 30 standhouders, standruimte kost € 345,00, DNA-leden betalen € 95,00. Locatie is de HAN faculteit Techniek aan de Ruitenberglaan in Arnhem. Congres, workshops en markt duren van 15.00 tot 20.00 uur.

 

Open huisroute
Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 november 2014 staan de deuren van energie-efficiënt gebouwde en gerenoveerde woningen in Europa open tijdens de Internationale Passiefhuis Dagen. De bewoners van tientallen woningen in Nederland delen hun ervaringen over de passiefhuis-methodiek met iedereen die interesse heeft in een aangenaam binnenklimaat met muisstille installaties, tegen extreem lage energiekosten. Ook bouwpartners zijn aanwezig voor technische toelichting. De route wordt te zijner tijd gepubliceerd op de website van DNA.

 

Het Nieuwe Wonen

Minder energie wordt de norm. Goed isoleren en ventileren, gebruiksvriendelijk bouwen en een optimaal binnenklimaat met zo laag mogelijke energiekosten gaat de toon zetten. De investering kost geld, maar rendeert direct, want de stookkosten gaan meteen tot 85% omlaag. Vereniging DNA in de Bouw organiseert de NulNu manifestatie om kennis en kunde over Het Nieuwe Wonen in een energieneutraal huis te delen en integrale samenwerking te stimuleren.

 

Passiefhuis in Nederland
Met Europese steun van het project PassREg is DNA in de Bouw aanjager in de regio Arnhem-Nijmegen op het gebied van het passiefhuis in Nederland. PassREg staat voor Passive House Regions with Renewable Energy. Het is onderdeel van IEE (Intelligent Energy Europe) en duurt tot mei 2015. Er nemen 14 Europese regio’s aan deel en DNA in de Bouw voert het in Nederland uit, met co-financiering van de gemeentes Arnhem en Nijmegen, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en provincie Gelderland. Kijk voor meer informatie op www.dnaindebouw.nl.

NulNu Manifestatie 2014

1. Gratis adviesgesprekken voor particulieren die hun huis energieneutraal willen (ver)bouwen. Concrete informatie over Het Nieuwe Wonen in een passiefhuis.

Wanneer: op 4 avonden (22-25 september 2014) in Arnhem en Nijmegen

 Tijd: 19.00 – 21.00 uur

Locatie Arnhem: bezoekerscentrum Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A, 6814 CL

Locatie Nijmegen: kantoor Stadsregio, Stationslaan 26, 6512 AB

Voor wie: particulieren

 

2. NulNu-congres met informatiemarkt

Wanneer: 8 oktober 2014

Tijd: 15.00 – 20.00 uur

Locatie: HAN faculteit Techniek, Ruitenberglaan 26,  6826 CC Arnhem

Voor wie: opdrachtgevers, architecten, adviseurs, aannemers, leveranciers

 

3. Open huisroute tijdens Internationale Passiefhuis Dagen

Wanneer: 7, 8 en 9 november 2014

Locatie: heel Nederland

Tijd: per locatie verschillend, check www.dnaindebouw.nl

Voor wie: iedereen met interesse in het wonen in een pasiefhuis

Gehele manifestatie: gratis entree
Voor meer informatie en inschrijven: www.dnaindebouw.nl