Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 72 seconden

Op 1 juli wordt de nieuwe NEN 1006:2015 voor leidingwaterinstallaties wettelijk van kracht. Het normblad is al enige tijd beschikbaar, maar in de praktijk zijn er nog veel onbeantwoorde vragen. Voor een deel komt dat door het nog ontbreken van een aantal herziene Waterwerkbladen. Op het TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken, dat plaatsvindt op 27 juni 2016 in theater De Flint te Amersfoort, wordt onder andere gesproken over wanneer welke nieuwe bepalingsmethoden moeten worden toegepast.

Wanneer moet voor welke eisen worden aangetoond dat aan NEN 1006 wordt voldaan? En van welke bepalingsmethoden moeten de resultaten worden vastgelegd in het installatiegebonden dossier? Mag een waterbesparende wastafelkraan worden toegepast met een kleinere volumestroom (in volledig geopende stand) dan de minimale eis van NEN 1006?  Welke richtlijnen worden opgenomen in de Waterwerkbladen, bijvoorbeeld voor de persproef van leidingwaterinstallaties. Op deze en andere vragen geeft Rosé Derwort (Kiwa) op 27 juni het antwoord.

Op het congres wordt verder onder leiding van Tom van ’t Hek (BNR Nieuwsradio) een discussie gevoerd in aanwezigheid van Erik Ziengs, Tweede Kamerlid voor de VVD-fractie, over zijn initiatiefnota Legionellaregelgeving. Het congres bespreekt ook de invloed van waterleidingsprinklers op de drinkwaterkwaliteit in de woning. Verder staat het congres in het teken van hemelwaterafvoertechnieken. Het programma wordt afgesloten met een korte presentatie over de activiteiten in het TVVL themajaar 2017 ‘Water’ en de overhandiging van de digitale bibliotheek ‘Sanitaire Technieken 1970-2015’ van Will Scheffer. Deelnemers aan het congres krijgen deze bibliotheek met meer dan 1600 documenten uitgereikt.

[related_post themes=”text”]