Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 110 seconden

Het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technische Installatiebedrijf, OTIB, heeft besloten dit najaar een nieuwe reeks voorstellingen Nieuwe Vrienden te plannen. Na bijna 20 volle zalen blijft de belangstelling voor deze muziektheatervoorstelling groeien, zowel binnen de installatiebranche als bij andere sectoren zoals aannemers, de bouw en leveranciers. Inmiddels zijn de eerste plaatsen bekend en kunnen bedrijven kaarten voor Nieuwe Vrienden bestellen.

Nieuwe Vrienden is een verhaal over nieuwe samenwerkingspartners, innoveren, boeien en binden van een nieuwe generatie jonge vakmensen, en geloof in eigen kunnen. Nieuwe Vrienden gaat over het werk en het leven van Bram van Diest, een al 40 jaar hardwerkende ondernemer die in een economisch weerbarstige tijd zijn installatiebedrijf overeind probeert te houden. Links wordt hij ingehaald door innovatieve concepten en rechts door nieuwe spelers in de branche die grote projecten aanpakken. Het roer moet om. Maar op wie kan hij nog bouwen? En wie kan hij werkelijk vertrouwen?

Ruim 2.000 werkgevers en werknemers bezochten afgelopen half jaar de voorstelling. Elly Verburg, directeur OTIB, kijkt hier met voldoening op terug: “We wilden met Nieuwe Vrienden op een andere manier de branche bereiken en laten zien welke uitdagingen ons te wachten staan. Het moest herkenning brengen maar vooral inspiratie en inzicht. Ik ben blij met de vele positieve reacties en de vaak bijzondere ervaringen die na de voorstelling worden gedeeld. Het besluit voor een volgend seizoen was daarom bijna een logische. De vele verzoeken uit de regio en vooral de vele keren dat we mensen hebben moeten teleurstellen omdat de zalen vol waren, hebben ons ervan overtuigd in het najaar weer de regio in te gaan.” Inmiddels zijn de eerste locaties bekend en kunnen bedrijven zich weer aanmelden via www.nieuwevrienden.otib.nl. Alle bij OTIB aangesloten bedrijven ontvangen ook een persoonlijke uitnodiging.

De voorstelling Nieuwe Vrienden staat niet op zichzelf. Waar de voorstelling eindigt met het belang van samenwerken en innoveren, gaat Nieuwe Vrienden Ontdekken verder. Op 3 november neemt OTIB de theaterbezoekers mee op hun eigen ontdekkingsreis tijdens Nieuwe Vrienden Ontdekken: een inspirerende vervolgbijeenkomst die geheel in het teken staat van verwondering, herkenning en het opdoen van energie. Astronaut André Kuipers lanceert deze dag met zíjn toekomstvisie en de rol van de technische installatiebranche daarin.