Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 140 seconden

Op woensdag 4 en donderdag 5 oktober 2017 vindt in Expo Houten de eerste editie van Bestelauto Expo plaats. Bezoekers kunnen hier kennismaken met alle aspecten van hun bedrijfswagen: van aanschaf, inruil, inrichting, inbouw en belettering tot lease, financiering, onderhoud, telematica en fleet-managementsystemen. Het nieuwe evenement speelt in op de toenemende vraag naar bedrijfswagens en daarmee een behoefte aan informatie, kennis en vergelijkingsmateriaal op dit gebied.

Aantrekkende markt
De markt voor lichte bedrijfswagens is de voorbije jaren uit het dal gekropen. Bedrijfswagens tot 3.500 kilo GVW werden voorheen relatief weinig verkocht, met 2013 als dieptepunt. Toen werden er slechts 50.537 exemplaren verkocht. “Met het aantrekken van de economie zit de verkoop nu sterk in de lift. In 2016 zijn er meer dan 70.000 stuks verkocht”, zegt beursorganisator Patrick van Tilburg. “Met name ZZP-ers en fleetowners kopen momenteel meer nieuwe bestelauto’s. Met hun vraag ontstaat een behoefte aan informatie, kennis en vergelijkingsmateriaal. Om daaraan tegemoet te komen, organiseren we Bestelauto Expo 2017.”

Bijblijven
Dat onderschrijft Henk-Jan Kienhuis, directeur van Transscope Voertuigsystemen. “De verkoop in aantallen van bestelwagens stijgt. Wij zien bij de ‘gevestigde orde’ in het bedrijfsleven nog wel wat terughoudendheid. Met een evenement als Bestelauto Expo 2017 geven wij als leverancier samen met collega’s een inkijk in de veelzijdige mogelijkheden in het segment tot 3500 kg. Dit inzicht is nu van groot belang om bij te blijven.”

Om die reden denkt directeur Frans van Diepeningen van bedrijfswagenrichter Bott Nederland dat Bestelauto Expo een belangrijke rol heeft naast de al bestaande beurzen. “Wij gaan naar de Bestelauto Expo 2017 en naar de MobiliteitsRAI. Als RAI-lid ga je natuurlijk naar de ‘eigen beurs’. Maar ons bedrijf is ook blij met Bestelauto Expo 2017. Het concept van dit nieuwe evenement is goed. Om in een compacte opzet kennis te maken met allerlei nieuwe ontwikkelingen in bedrijfsautoland, daar is zeker publiek voor. Wij verwachten dat beide beurzen succesvol zijn en elkaar aanvullen.”

Verkoopbeurs
Op de beursvloer vinden bezoekers informatie over het brede aanbod van bestelauto’s en aanverwante producten en diensten. Bijzonder is dat de Bestelauto Expo 2017 weer een verkoopbeurs is. Bezoekers kunnen ter plaatse een bestelauto aanschaffen. De verwachting is dat verschillende importeurs en dealerorganisaties met scherpe beursaanbiedingen komen. Om de handel op de Bestelauto Expo 2017 te faciliteren, verzorgt een remarketingbedrijf alle inruil-taxaties op basis van een gegarandeerd bod. Hiermee kunnen alle ondernemers die aan een nieuwe bedrijfswagen toe zijn, direct zaken doen bij alle aanwezige autoverkopers op dit vakevenement.

Workshops en informatie
Op Bestelauto Expo zullen onder meer ook toeleveranciers en dienstverleners aanwezig zijn op het gebied van belettering, bedrijfswageninrichting, accessoires, schadeherstel (ROB), lease en assurantiën. Daarnaast wordt informatie gegeven over nieuwe ontwikkelingen op het terrein van telematica, fleet-managementsystemen, brandstof en energietransities. Verder worden er verschillende workshops gehouden op de beursvloer, waar bezoekers en standhouders informatie krijgen over de laatste stand van techniek en wetgeving.

[related_post themes=”text”]