Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 103 seconden

Nefit komt in april met een nieuwe slimme thermostaat die is voorbereid op integratie met Smart Home oplossingen. Met de EasyControl kan de temperatuur in elk vertrek individueel kan worden ingesteld. Dankzij Coming Home, de nieuwe intelligente aanwezigheidsdetectie, leert deze thermostaat wanneer zijn gebruikers thuiskomen. In combinatie met de nieuwe slimme radiatorkranen kan met deze thermostaat de temperatuur in maximaal 24 verschillende vertrekken worden geregeld. Met de gratis app kan de verwarming voor elke ruimte afzonderlijk geregeld worden.

Smart Home
De thermostaat biedt op termijn een open interface voor toekomstige partnertoepassingen en kan met nieuwe connected oplossingen worden bediend, zoals de spraakassistent Amazon Alexa of de automatiseringsapp IFTTT. De SmartShower-functie zorgt voor extra energiebesparing bij het douchen, zonder comfort in te leveren.

Installateurs-dashboard
De nieuwe thermostaat biedt installateurs straks ook de mogelijkheid om Nefit en Bosch cv-toestellen op afstand te monitoren en te beheren via de nieuwe toepassing HomeCom Pro, ook van Bosch, een dashboard op de pc of smart device van de installateur. De bewoner kiest zelf of hij gegevens deelt met zijn installateur of serviceorganisatie zodat deze het toestel op afstand kan monitoren.

Voor alle verwarmingsinstallaties
EasyControl is compatibel met alle Nefit en Bosch gaswandketels die in 2008 of later werden gebouwd. Met de EasyControl Adapter kan de thermostaat ook worden aangesloten op alle andere verwarmingsinstallaties, inclusief oudere Nefit en Bosch toestellen, cv-toestellen van andere merken, OpenTherm en AAN/UIT, en stadsverwarming. In de toekomst kan deze thermostaat ook als afstandsbediening worden gebruikt voor onder andere Nefit en Bosch warmtepompen en zal ook aansturing van vloerverwarming per vertrek ook mogelijk zijn.

Made in Deventer
EasyControl is ontwikkeld in het R&D centrum van Nefit Bosch in Deventer en wordt wereldwijd onder het merk Bosch op de markt gebracht. De thermostaat biedt op termijn mogelijkheden voor integratie met andere Bosch producten en dankzij de open standaard ook met vele andere smart home applicaties.

EasyControl en de slimme radiatorkranen (Smart Radiator Thermostats) zijn leverbaar in april 2018, via de reguliere verkoopkanalen. Verschillende functies, zoals Coming home, HomeCom Pro, API, IFTTT en spraakbediening komen later beschikbaar.