Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 88 seconden

Er is in ons land een nieuwe testopstelling in gebruik genomen om luchtfilters te testen volgens de nieuwe ISO 16890 standaard. Deze mondiale standaard vervangt zowel de EN779:2012 als de Ashrae 52,2-2.008. Daarmee verschuift de focus van filterprestaties naar het formaat van de te filteren deeltjes fijnstof (PM). De testcriteria zijn daardoor realistischer dan de op theorieën gebaseerde EN779: 2012 normering. Deze nieuwe  ISO16890 standaard sluit aan op de behoefte vanuit de markt om de prestaties van de luchtfilters te toetsen onder realistische omstandigheden. De nieuwe testfaciliteit is in gebruik genomen door Afpro Filters, fabrikant van luchtfilters.

Joost Verlaan, Vice President van Afpro Filters: “Bescherming tegen fijn stof is onderdeel van onze bedrijfsstrategie. De introductie van de nieuwe ISO 16890 standaard versterkt deze. De nieuwe testopstelling stelt ons in staat om al onze luchtfilters volgens de nieuwe standaard te testen en het is een grote stap voorwaarts voor onze R&D-afdeling.”

Onno Kooijman, hoofd R&D bij de fabrikant: “De testopstelling bevat draai- en beweegbare secties met buizen waarin de filters eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd. Een geconditioneerde luchtstroom wordt geladen met kleine deeltjes. Op deze manier krijgen we informatie over de toenemende druk en de efficiëntie van de luchtfilters, en worden de filters in de juiste klasse ingedeeld. Met deze manier van testen kunnen we er zeker van zijn dat al onze luchtfilters voldoen aan de strikte eisen van de ISO 16890 standaard.”

Het Afpro-team werkt samen met zijn klanten om tot de optimale luchtfilteroplossing te komen. Sinds de oprichting in 1979 heeft Afpro Filters een prominente rol verworven op de internationale markt voor luchtfiltratie. De luchtfilters zijn wereldwijd verkrijgbaar via een internationaal netwerk van vestigingen en dealers. De fabrikant is ook in staat gespecialiseerd maatwerk te produceren.

[related_post themes=”text”]